Groen dak op bitumen

Een groen dak op bitumen is een dakbedekkingssysteem waarbij een laag levende vegetatie wordt aangebracht op een onderlaag van bitumen.

Een groen dak op een bitumen dak is een dakbedekkingssysteem waarbij een laag levende vegetatie wordt aangebracht op een onderlaag van bitumen. Bitumen is een veelgebruikt materiaal in de dakbedekkingsindustrie. Maar niet in alle gevallen is het mogelijk om een groen dak aan te leggen op een bitumendakbedekking. Is jouw bitumen dak hier geschikt voor?

Voordelen groen dak

Een groen dak biedt veel voordelen, waardoor de keuze voor een groen dak snel is gemaakt. Waarom kiezen mensen voor een groen dak? We hebben de voordelen hieronder voor je opgesomd:

Milieuvriendelijke oplossing!

De aanleg van een groen dak kan worden beschreven als een duurzame oplossing. De sedumplanten – die onderdeel uitmaken van een groen dak – filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om naar zuurstof. Daarnaast creëert een groen dak en leefomgeving voor vogels, insecten en vlinders.

Bespaar op energiekosten

Met de aanleg van een groen dak worden energiekosten bespaard. Het groen dak werkt als isolerende laag waardoor het in de zomer koeler is in huis en in de winter juist warmer. De airco en de verwarming hoeven daardoor minder uren te maken. Daarnaast dient de isolerende laag als bescherming voor de dakbedekking, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd. Benieuwd naar meer voordelen van een groen dak?

Gratis dak inspectie ter waarde van €75

Veel dakbedekkingen bestaan uit bitumen, maar niet elk type bitumen is geschikt voor de aanleg van een groen dak. Een bitumendakbedekking moet aan verschillende aspecten voldoen voordat een groen dak wordt geïnstalleerd. Wij bieden een gratis dak inspectie aan ter waarde van €75 zodat er niks over het hoofd wordt gezien. Waar letten onze inspecteurs allemaal op?

Wortelwerend dak

In het type bitumen is onderscheid aan te brengen, want niet alle varianten op dit typen dakbedekking zijn standaard wortelbestendig. Een bestaande bitumenlaag wat al geruime tijd op het dak ligt, is dus niet per definitie geschikt als ondergrond voor een groen dak.

Hedendaags komen er wel steeds meer bitumenmaterialen op de markt die wortelwerend zijn. Het is dus goed mogelijk dat jouw type dakbedekking hieronder valt. Onze ervaren dakdekkers kunnen tijdens de dak inspectie de inschatting maken wat er in jouw geval nodig is. Zo kan er bijvoorbeeld ook worden overgestapt op een nieuwe dakbedekking van EPDM. EPDM is wortel­bestendig, aangezien deze synthe­tische rubber van nature ondoor­dringbaar is voor fijne planten­worteltjes. Of er kan een wortelwerend folie worden gebruikt.

Schuinte van het dak

Bitumen wordt in veel gevallen op een plat dak geplaatst. Voor een groen dak is dit ideaal omdat er geen verschuivingen kunnen optreden. Wanneer er sprake is van een schuinoplopend dak dient er rekening te worden gehouden met een goed functionerende waterafvoer en een waterdichte dakbedekking. Deze aspecten worden meegenomen tijdens de dak inspectie.

Gewicht van de dakconstructie

Bij het aanleggen van een groen dak op een bitumendakbedekking wordt er tijdens de dak inspectie ook gekeken naar de draagkracht van het dak. Het toevoegen van een groen dak op een bitumendakbedekking betekent dat er extra gewicht wordt toegevoegd, zoals een substraatlaag, vegetatie, en mogelijk waterretentie- en drainagesystemen. Het is cruciaal om te verifiëren of de bestaande dakconstructie deze extra belasting aankan. Als het dak niet voldoende sterk is, kunnen er aanpassingen nodig zijn om het geschikt te maken voor een groen dak.

Samenstellen van het type sedum

Na de dak inspectie kan het type sedum worden samengesteld op basis van het advies van onze dak inspecteurs. Iedere type sedum heeft andere eigenschappen en specificaties. Door het advies van onze dakinspecteurs is het samenstellen van jouw groen dak eenvoudig en kom je niet voor verrassingen te staan. Het monteren van het groen dak op bitumen kan door ons deskundige team worden uitgevoerd, maar zou je ook zelf kunnen uitvoeren.

De onderverdeling van
Groen dak op bitumen

Misschien ook interessant om te lezen
overkapping met sedumdak
Een overkapping met sedumdak; alles wat je moet weten
Lees hoe groendaken de opwarmende steden transformeren en stedelijke hitte verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de biodiversiteit bevorderen….
Lees verder
groendak op schuur
Groendak op schuur; alle informatie op een rijtje
Ontdek waarom een groendak op je schuur niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze is, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier….
Lees verder
groendaken op datacenters
Waarom groendaken op datacenters helemaal geen gek idee is
Hoe datacenters, het kloppende hart van het internet, geconfronteerd worden met de toenemende vraag naar elektriciteit en de groeiende impact op het milieu….
Lees verder
Wat onze klanten zeggen
Wat wij doen met onze kennis en kunde
Zonnepanelen op voormalige Oudevrouwenhuis (1909)
Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Zonnepanelen Gouda
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.