Veelgestelde vragen

Ons kantoor is gevestigd in Reeuwijk, maar onze diensten verlenen we ook in omliggende gemeentes. Benieuwd of we actief zijn in jouw woonplaats? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ja, je hebt garantie. Dat wil zeggen: blijkt er iets mis met je zonnepanelen, geeft je warmtepomp een storing of functioneert iets anders niet naar behoren? Dan zorgen wij ervoor dat er een monteur langskomt die jouw product repareert.

Je huis verduurzamen kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak leggen, een warmtepomp nemen of investeren in een isolerende vloer, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas (HR++) of een sedumdak. Benieuwd waarmee jij het meest bespaart? In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag welke optie het meest geschikt is in jouw situatie.

Het verduurzamen van je woning laat je natuurlijk flink besparen op je energierekening. Maar dat niet alleen. Ook is het beter voor het milieu, wordt je huis meer waard en verhoog je het comfort in huis.

Je bent natuurlijk tot niks verplicht. Je kunt er dan ook voor kiezen om zélf partijen in te schakelen die jouw zonnepanelen, warmtepomp of andere voorzieningen plaatsen.

Besteed je dit echter aan ons uit, dan profiteer je van ontzorging. Terwijl jij achterover leunt, nemen wij contact op met betrouwbare partijen die jouw woning duurzamer kunnen maken. Een groot voordeel daarbij: je hoeft niet met allerlei verschillende partijen om de tafel om de verduurzaming van je woning te realiseren. In plaats daarvan heb je één aanspreekpunt: Het Energie Bespaarhuis.

Veelgestelde vragen hypotheek

Een Verduurzamingshypotheek is niks anders dan een extra lening bij je bank. Dit geld gebruik je om je woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of een sedumdak.

Vaak kun je tot wel € 9.000 extra lenen van de bank voor energiebesparende maatregelen. Benieuwd hoeveel jij het best kunt lenen in jouw situatie en hoe je een aanvraag doet? We adviseren je graag in een vrijblijvend gesprek.

Ja, dit geld mag je echt alleen gebruiken voor voorzieningen die je woning duurzamer maken. Je bank ontvangt graag bewijsmateriaal van de maatregelen die jij gaat nemen of genomen hebt.

Neem je maatregelen waarmee je je huis duurzamer maakt? In de meeste gevallen kun je dan je hypotheek verhogen. Voorzieningen waarbij dit geldt zijn bijvoorbeeld:

  • Dakisolatie
  • Een warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • Een isolerende vloer
  • Spouwmuurisolatie
  • Hoogrendementsglas (HR++)

Een Verduurzamingshypotheek kent een lange aflossingsperiode van tot wel 30 jaar. Wel zo fijn: er vindt hierdoor geen forse stijging plaats in je maandelijkse hypotheekbedrag.

Veelgestelde vragen subsidie

Voor welke maatregelen je precies subsidie ontvangt? Bijvoorbeeld voor een spouwmuurisolatie, een isolerende vloer of op hoogrendementsglas (HR++). Maar ook krijg je vaak subsidie voor een groendak, een warmtepomp, zonneboiler of voor een aansluiting bij het warmtenet. Of je subsidie krijgt voor de energiebesparende voorzieningen die jij wil uitvoeren? We zoeken het graag voor je uit en helpen je in een adviesgesprek.

Misschien kwam het je al eens ter oren: vanaf 1 januari 2023 verandert de subsidieregeling voor zonnepanelen. Je ontvangt geen subsidie meer, maar wél belastingvoordeel. Benieuwd wat de meest duurzame en voordelige oplossing is in jouw situatie? We adviseren je graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je jouw woning verduurzamen door te investeren in een sedumdak? Vaak heb je dan recht op subsidie. Benieuwd welke mogelijkheden er precies zijn en hoe je subsidie voor je sedumdak aanvraagt? De antwoorden ontdek je hier.

Veelgestelde vragen sedumdak

Zoals de naam al doet vermoeden: een sedumdak is een dak dat begroeid is met Sedum. Oftewel: een vetplantje. Deze plant is onderhoudsarm én bestand tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Droogte, neerslag, wind of zon: een Sedum laat zich niet kisten. Dé reden waarom dit type plant zich goed leent om op daken te plaatsen.

Een groendak heeft tal van voordelen. Niet alleen bespaar je energie doordat het een isolerende werking heeft en het rendement van je zonnepanelen hoger wordt. Ook zorgt het onder meer voor een schonere lucht, een langere levensduur van je dakbedekking, een vermeerdering van je woningwaarde, een verhoging van de biodiversiteit en een brandveiliger huis.

Leg je Sedum op je dak, dan gaat je dakbedekking tot wel twee keer zo lang mee. Dit komt doordat het Sedum je dakbedekking beschermt tegen bijvoorbeeld regen, vrieskou, zon en wind.

Ja, dat kan zeker. Sterker nog: Sedum en zonnepanelen versterken elkaar en dit laat je extra profiteren van de voordelen. Doordat Sedum zon absorbeert, wordt het dak koeler en het rendement van je zonnepanelen hoger.

Voor het aanleggen van een sedumdak kun je tot € 60 subsidie per vierkante meter krijgen. Benieuwd naar het precieze bedrag in jouw situatie en naar hoe je de subsidie aanvraagt? We helpen je graag verder in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.