Hypotheek verduurzamen woning

Hulp bij het uitzoeken en aanvragen van een verduurzamingshypotheek of lening

Verduurzaming financieren - Het Energie Bespaarhuis (1)

Verduurzaming financieren

Lening of hogere hypotheek?

Investeren in het verduurzamen van je woning is slim. Al vele mensen wisten met energiebesparende maatregelen hun energierekening flink omlaag te krijgen. Vóór je daad bij het woord voegt en profiteert van de voordelen, hangt er echter wél een prangende vraag in de lucht: op welke manier ga je de verduurzaming financieren?

Waar doe je verstandig aan? Wat is het meest voordelig voor jou? En welke stappen onderneem je om die financiering daadwerkelijk rond te krijgen? Het Energie Bespaarhuis staat aan je zijde. Wij geven hét advies dat je verder helpt en we bieden professionele begeleiding bij het aanvragen van leningen of een duurzaamheidshypotheek.

Huis verduurzaming

Welke financieringsopties heb je?

Kom je bij ons langs voor vrijblijvend advies, dan ga je in gesprek met een officiële Adviseur Duurzaam Wonen. Oftewel: een onafhankelijke hypotheekadviseur waarmee wij samenwerken en die gespecialiseerd is in verduurzaming.

Deze adviseur legt je op een begrijpelijke manier uit welke financieringsopties je hebt en wat daarbij komt kijken. Hij vertelt je bijvoorbeeld meer over de mogelijkheden van:

Het verhogen van je hypotheek. Vaak kun je tot wel €9.000 extra lenen van de bank voor energiebesparende voorzieningen. Je profiteert van een lange aflossingsperiode van tot wel 30 jaar en door de vaste rente heb je zekerheid.

Het aanvragen van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Het aanvragen van de Duurzaamheidslening van gemeenten en provincies (geldt niet voor iedere gemeente).

Hulp bij het aanvragen van lening of hypotheek

Weet je dankzij het advies van de Adviseur Duurzaam Wonen welke financiering voor jou het meest verstandig is? De volgende stap is om je lening of verduurzamingshypotheek ook daadwerkelijk aan te vragen. Ook daarbij helpen we je graag. We bemiddelen tussen jou en de bank óf we begeleiden je bij het aanvragen van een lening.

Verduurzamen: woning stijgt in waarde

Door je huis te verduurzamen bespaar je natuurlijk flink op je energierekening. Maar daarbij een groot voordeel: je huis stijgt in waarde. Gaat jouw woning van energielabel E naar A, dan maakt hij een waardestijging door van tot wel 10 procent! Dat is natuurlijk mooi meegenomen als je jouw huis ooit verkoopt. Genoeg reden te investeren in verduurzaming, toch?

Hypotheek verduurzaming woning

Veelgestelde vragen hypotheek

Een Verduurzamingshypotheek is niks anders dan een extra lening bij je bank. Dit geld gebruik je om je woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of een sedumdak.

Vaak kun je tot wel € 9.000 extra lenen van de bank voor energiebesparende maatregelen. Benieuwd hoeveel jij kunt lenen in jouw situatie en hoe je een aanvraag doet? We adviseren je graag in een vrijblijvend gesprek.

Ja, dit geld mag je echt alleen gebruiken voor voorzieningen die je woning duurzamer maken. Je bank ontvangt graag bewijsmateriaal van de maatregelen die jij gaat nemen of genomen hebt.

Neem je maatregelen waarmee je je huis duurzamer maakt? In de meeste gevallen kun je dan je hypotheek verhogen. Voorzieningen waarbij dit geldt zijn bijvoorbeeld:

  • Dakisolatie
  • Een warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • Een isolerende vloer
  • Spouwmuurisolatie
  • Hoogrendementsglas (HR++)

Een Verduurzamingshypotheek kent een lange aflossingsperiode van tot wel 30 jaar. Wel zo fijn: er vindt hierdoor geen forse stijging plaats in je maandelijkse hypotheekbedrag.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.