Verduurzamingsmogelijkheden- en kansen

Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen rondom het verduurzamen van jouw woning? Doe de bespaarcheck en ontdek wat je jaarlijks kunt besparen.

Waarom verduurzamen
een verstandige keuze is.

Doe jouw persoonlijke bespaarcheck!

Ontdek welke verduurzamingsmogelijkheden de grootste impact hebben, zodat energie bespaart en comfort verhoogt wordt.

Onze check geeft inzicht in jouw potentiële kosten- en energiebesparing, zonder verplicht contactgegevens achter te laten.

Wist je dat..

een gemiddelde tussenwoning (bouwjaar: 1990 - 2010) tot wel €1.500,- kan besparen, dankzij: dakisolatie, HR++ glas en zonnepanelen.

Dakisolatie
Warmtepomp
Vloerisolatie
Spouwmuurisolatie
HR++ glas
Sedumdak en zonnepanelen
Zonnepanelen

Verwezenlijken van duurzaamheidskansen in de praktijk

Volledige ontzorging bij het verduurzamen van een woning. Dat is wat wij doen. Onderstaand een opsomming van wat je van ons kan verwachten.

  • Een vrijblijvend adviesgesprek waarin je ontdekt welke maatregelen jouw woning duurzamer maakt én hoeveel energie je daarmee bespaart.
  • Het laten beoordelen van de status en verduurzamingskansen van jouw woning door een energieprestatieadviseur.
  • Hulp bij het uitzoeken van subsidies en/of met het aanvragen daarvan.
  • Advies over het nemen van een verduurzamingshypotheek of leningen en/of begeleiding bij de aanvraag daarvan.
  • Het (laten) realiseren van de uitvoering van de te nemen maatregelen. Onze professionals nemen de realisatie volledig uit handen of nemen contact op met de juiste partijen en regelen dat alles aangelegd en geïnstalleerd wordt.
Hulp bij verduurzamen - Het Energie Bespaarhuis

In deze verduurzamingsmogelijkheden- en werkzaamheden kunnen wij ondersteunen!

Zonnepanelen

Een van de meest gekozen manieren om een woning te verduurzamen is door zonne-energie op te wekken. Dankzij zonnepanelen bespaar je energiekosten en wordt er elektriciteit opgewekt zonder CO2-uitstoot. 

Ruim 2 miljoen woningen zijn al voorzien van zonnepanelen, maar de zoektocht naar geschikte zonnepanelen, regelingen en eventuele externe financiering kost veel tijd en is onoverzichtelijk.

Gelukkig kan Het Energie Bespaarhuis hierin ondersteunen door middel van een zonnepanelen-advies op maat. Daarnaast kunnen we zonnepalen uit voorraad leveren en de installatie vakkundig laten uitvoeren door onze eigen installateurs. 

HR++ glas

Optimaliseer de isolatie van jouw woning zonder onnodige extra kosten. Als kozijnen nog in goede staat verkeren, volstaat het om enkel het huidige glas te vervangen door HR++ glas. Dit glastype biedt de hoogste isolatiewaarde voor bestaande kozijnen, waardoor je direct profiteert van energiebesparing zonder structurele aanpassingen. Hoewel triple glas wat betere isolatie biedt, vergt het vervangen van kozijnen een aanzienlijke investering.

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Dat levert veel voordelen op: een warmere woning, een lagere energierekening en een beter klimaat. Maar kan het in jouw woning? Hoeveel betaal en bespaar je precies? En waar moet je op letten?

Op alle vragen kunnen we antwoord geven. Graag komen we in contact om inzicht te geven in wat spouwmuurisolatie oplevert in jouw situatie. 

‘9% spaarrente’, aldus Milieu Centraal. Voor spouwmuurisolatie kun je de winst vergelijken met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Dat is eenvoudig verdiend! En het is nog goed voor de woningwaarde ook.

Warmtepomp

Verwarm jouw woning zonder gebruik van aardgas door te kiezen voor een warmtepomp.  Bovendien kom je in aanmerking voor subsidie wanneer je nu investeert in een warmtepomp.

Een warmtepomp vervangt de cv-ketel, waardoor je van het gas af kan of veel minder gas gaat verbruiken. De keuze voor een warmtepomp hangt onder andere af van de isolatie van jouw woning. 

In ons verduurzamingsadvies wordt gekeken of een warmtepomp een effectieve manier is om te verduurzamen.

Vloerisolatie

Zes op de tien woningen zijn voorzien van vloerisolatie. Een effectieve manier om meer warmte in huis te houden. Omdat er minder warmte verloren gaat, hoeft de cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat het energieverbruik omlaag.

Volgens milieucentraal.nl kan de winst van vloerisolatie vergeleken worden met een winst van 4,5 procent op een spaarrekening. 

Doordat vloerisolatie in veel gevallen eenvoudig te realiseren is, wordt deze besparingskans vaak aanbevolen! 

Dakisolatie

Dakisolatie is een duurzaamheidskans dat vaak over het hoofd gezien wordt. 85% van de woningen heeft al een isolatielaag. In veel gevallen is het slechts een dunne laag met een matige isolatieaarde.

Een gemiste kans, aangezien de winst van dakisolatie te vergelijken is met een spaarrente van 5,5 procent. 

In tegenstelling tot vloerisolatie zijn de mogelijkheden van dakisolatie uiteenlopend. De meest effectieve manier van verduurzamen is afhankelijk van talloze factoren. In ons verduurzamingsadvies zal duidelijk worden of dakisolatie het gewenste effect op zal leveren.

Groendaken/sedumdaken

Een groen dak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en kan verkoelend werken in de zomer. Een groen dak, ook wel sedumdak, is niet per definitie erg energiebesparend.

Toch zijn er genoeg voordelen die het leggen van sedum interessant maakt. Een groendak in combinatie met zonnepanelen levert bijvoorbeeld een hoger rendement op dan zonnepanelen op een ‘klassiek’ zwart dak.

Ook verhoogt een goed aangelegd sedumdak de levensduur van dakbedekking. En dan zijn de esthetische voordelen nog buiten beschouwing gelaten.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.