Verduurzamen met een sedumdak

Vergroen je dak met sedum en profiteer van de voordelen van een sedumdak!

Energiebesparend

Een sedumdak absorbeerd zonlicht, waardoor de temperatuur van de dakbedekking lager blijft. Binnenshuis blijft het koeler en energiekosten zullen worden bespaard.

Verbetert de biodiversiteit

Creëer een fijne leefomgeving voor vogels, insecten en vlinders. En natuurlijk voor jezelf, want een groendak is niet alleen aantrekkelijker voor insecten en vogels.

Zorgt voor schonere lucht

Milieuvriendelijk, want de sedumplanten filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om naar zuurstof.

Langere levensduur dakbedekking

De levensduur van het dak wordt verlengd. Sedum beschermt het dak tegen alle weersomstandigheden.

Sedumdak en zonnepanelen;
een goede combinatie?

Zonnepanelen op een sedumdak is een uitstekende combinatie. Een sedumdak heeft namelijk een verkoelend effect op zonnepanelen, waardoor ze meer energie in een korte tijd opwekken! Het blijft niet bij een optimaal rendement, want ook de levensduur van de zonnepanelen heeft baat bij een sedumdak.

Onze sedumdak soorten

Wij leveren drie verschillende soorten sedumdaken. Alledrie hebben unieke eigenschappen waardoor de keuze tussen sedumdaken soms tijdrovend is. 

Met onze keuzehulp hebben we dit proces vereenvoudigt, want na het invullen van enkel vragen rolt er een panklaar advies uit.  

Liever toch zelf op onderzoek uit? Bekijk alle voordelen en kenmerken van onze sedumdak soorten te vinden.

 

Een greep uit onze sedum projecten

Een sedumdak zelf aanleggen is behoort zeker tot de mogelijkheden, mits je verstand hebt van de volgende zaken: de draagkracht van een dak en waterafvoersystemen. Groene vingers zijn mooi meegenomen, want de verdeling van de sedumplantjes zijn erg belangrijk. 

Hoe ervaren je ook bent, we raden het altijd aan om onze installatiehandleiding grondig door te nemen, zodat je niets over het hoofd ziet. 

Een team van specialisten jouw sedumdak laten aanleggen; dat kan!

Het Energie Bespaarhuis heeft een eigen team van dakdekkers die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van sedumdaken.

Een groot voordeel, want je hoeft niet te schakelen met een andere partij voor de aanleg; het sedumdak wordt direct door ons aangelegd. Op vakkundige wijze en met de hoogste precisie. 

Sedumdak aanleggen - wat is een sedumdak
Sedumdak kosten - Het Energie Bespaarhuis

Tot nu toe hebben we het gehad over onze verschillende soorten sedum, het aanleggen van een sedumdak en het combineren van sedum met zonnepanelen. 

Vanzelfsprekend hebben alle keuzes hierin invloed op de prijs. Daarnaast zijn er nog aantal factoren die de kosten van een sedumdak bepalen. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters sedum. 

Sedumdak kosten per m2

Wij bieden al sedum aan vanaf €44,- per m2. De prijs per m2 is echter afhankelijk van het totale oppervlakte dat wordt afgenomen. Ook zijn er kleine verschillende in prijs tussen onze sedumdak soorten. 

Professionele installatie vanaf €20 per m2

Wil je gebruik maken van onze eigen dakdekkers? Vanaf €20 per m2 staat een team aan dakdekker tot je beschikking om het sedumdak te realiseren.

Onze dakdekkers voeren ook direct een dakinspectie uit (ter waarde van €75,-), zodat lekkage voorkomen wordt. Indien nodig kunnen zelfs ter plekke herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden.

Gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Een sedumdak slaat wel 10 tot 35 liter per vierkante meter op. Het is daarom essentieel dat een sedumdak alleen gelegd wordt indien de dakdekking volledig waterdicht is. Om te voorkomen dat er lekkage ontstaat, bieden wij een gratis dakinspectie aan ter waarde van €75,- Gebruik maken van de gratis dakinspectie? Vraag nu een offerte aan! 

Subsidie aanvragen voor je sedumdak?

Laat je een sedumdak aanleggen, dan heb je vaak recht op subsidie. Onze adviseurs weten hier alles van. Kom je bij ons langs, dan zoeken wij voor je uit of je in aanmerking komt voor een subsidie en bij welke instanties je moet zijn om dit vervolgens aan te vragen.

Ook een optie: het aanvragen van een lening of duurzaamheidshypotheek. We vertellen je graag wat het meest verstandig is in jouw situatie en begeleiden je bij de aanvraag.

Veelgestelde vragen sedumdak

Zoals de naam al doet vermoeden: een sedumdak is een dak dat begroeid is met sedum. Oftewel: een vetplantje. Een sedumdak is onderhoudsarm én bestand tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Droogte, neerslag, wind of zon: een sedum laat zich niet kisten. Dé reden waarom dit type plant zich goed leent om op daken te plaatsen.

Een groendak heeft tal van voordelen. Niet alleen bespaar je energie doordat het een isolerende werking heeft en het rendement van je zonnepanelen hoger wordt. Ook zorgt het onder meer voor een schonere lucht, een langere levensduur van je dakbedekking, een vermeerdering van je woningwaarde, een verhoging van de biodiversiteit en een brandveiliger huis.

Leg je sedum op je dak, dan gaat je dakbedekking tot wel twee keer zo lang mee. Dit komt doordat het sedum je dakbedekking beschermt tegen bijvoorbeeld regen, vrieskou, zon en wind.

Ja, dat kan zeker. Sterker nog: sedum en zonnepanelen versterken elkaar en dit laat je extra profiteren van de voordelen. Doordat sedum zon absorbeert, wordt het dak koeler en het rendement van je zonnepanelen hoger.

Voor het aanleggen van een sedumdak kun je tot € 60 subsidie per vierkante meter krijgen. Benieuwd naar het precieze bedrag in jouw situatie en naar hoe je de subsidie aanvraagt? We helpen je graag verder in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.