Kosten sedumdak

De vraag naar sedumdaken neemt toe vanwege de vele voordelen die de dakbedekking te bieden heeft. Naast de ecologische voordelen, biedt een sedumdak een mooie uitstraling en helpt het met verminderen van de energierekening. Op deze pagina bespreken we de kosten van een sedumdak, zodat je een idee krijgt van de investering die nodig is.

Welke factoren hebben invloed op de kosten van een sedumdak?

Oppervlakte van een dak

Type groendak

Mate van isolatie

Zelf aanleggen of laten aanleggen

Financieel niet mogelijk? Wij helpen bij de aanvraag van een hogere hypotheek of subsidie!

Wat zijn de kosten van een sedumdak

De kosten van een sedumdak zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de oppervlakte van het dak, het type groendak en de mate van isolatie. Bij ons is het standaard sedumdak met los substraat verkrijgbaar vanaf €44 per m2, sedum casettes vanaf €45 per m2 en het lichtgewicht sedumdak met substraatmaat vanaf €47 per m2.

Bij de investeringen in een sedumdak is het belangrijk om te onthouden dat deze op een lange termijn zichzelf terugverdient. Door de isolerende werking van het dak kan er bijvoorbeeld worden bijgedragen aan een lager energieverbruik, wat weer resulteert in een lagere energierekening.

Voor een gedetailleerde beschrijving van de kosten helpen wij je graag verder.

Bereken hoeveel een sedumdak in jouw situatie kost!

Stel je sedumdak samen

Je kiest uit verschillende soorten groendaken voor het verduurzamen van je huis.

Het terugverdienen van een sedumdak

Natuurlijke en duurzame oplossingen zijn steeds belangrijker geworden in het hedendaagse leven, vooral als het gaat om de bouw en het onderhoud van huizen en gebouwen. Neem een voorbeeld aan een sedumdak, een duurzame oplossing die steeds vaker wordt toegepast. Aan het plaatsen van een sedumdak zit een prijskaartje verbonden, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Echter is het plaatsen van een sedumdak een duurzame investering die op een termijn wordt terugverdient. Door de isolerende werking van het groendak wordt er op energiekosten bespaard, daarnaast biedt het groendak ook een beschermende laag tegen de weersomstandigheden die normaal op termijn schade kunnen veroorzaken aan het dak.

sedumdak kosten per m2 - after sedumdak aanleggen kosten

Het onderhouden van een sedumdak

De onderhoudskosten aan een sedumdak zijn over het algemeen laag. Het dak heeft relatief weinig onderhoud nodig, echter is het wel belangrijk om het dak regelmatig te controleren op beschadigingen en onkruid te verwijden. Hiermee zorg je dat het sedumdak in goede staat blijft en de levensduur van het dak wordt verlengd.

Sedumdak zelf aanleggen of laten aanleggen

Wij hebben dakbedekkers in huis die weten wat ze doen. Het sedumdak wordt op vakkundige wijze door ons aangelegd met de hoogste precisie.

Uiteraard behoort zelf aanleggen ook tot de mogelijkheden, wil je weten hoe? Bekijk de tips over het aanleggen van een sedumdak.

Subsidie aanvragen voor je sedumdak?

Laat je een sedumdak aanleggen, dan heb je vaak recht op subsidie. Onze adviseurs weten hier alles van. Kom je bij ons langs, dan zoeken wij voor je uit of je in aanmerking komt voor een subsidie en bij welke instanties je moet zijn om dit vervolgens aan te vragen.

Ook een optie: het aanvragen van een lening of duurzaamheidshypotheek. We vertellen je graag wat het meest verstandig is in jouw situatie en begeleiden je bij de aanvraag.

Veelgestelde vragen kosten sedumdak

De kosten van een sedumdak zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, de moeilijkheidsgraad van de installatie en het type substraat en sedum dat wordt gebruikt. Over het algemeen kost sedumdak tussen de €50 en €100 per vierkante meter.

Ja, een sedumdak kan duurder zijn dan een traditioneel dak vanwege de extra kosten van het substraat, de planten en de installatie. Echter, op de lange termijn kan een sedumdak kosten besparen door het verminderen van energieverbruik en verlenging van de levensduur van het dak.

Het aanleggen van een sedumdak vereist expertise en specifieke materialen. Het is niet aan te raden om zelf een sedumdak aan te leggen, tenzij u ervaring heeft met dakbedekking en de installatie van groene daken. Het inhuren van een professional kan duurder lijken, maar kan op de lange termijn geld besparen door het voorkomen van fouten en het garanderen van kwaliteit.

Sommige gemeenten en provincies bieden subsidies aan voor de aanleg van groene daken, waaronder sedumdaken. Het is belangrijk om te controleren welke subsidies er beschikbaar zijn in uw regio en wat de vereisten zijn om hiervoor in aanmerking te komen.

Kunnen we je helpen?

Meer informatie over wat een sedumdak jou oplevert? Hulp bij de aanvraag van een subsidie of duurzaamheidshypotheek? Of direct een groendak laten plaatsen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvraag

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met een passende offerte.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.