Voordelen sedumdak

Sedum is een sterk vetplantje dat in alle omstandigheden goed groeit en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun dak in te richten met dit plantje, hierdoor ontstaat er een mooi, bloeiend en kleurrijk dak.

Een sedumdak aanleggen is om meerdere redenen een goed idee. Op deze pagina lees je hier meer over.

Waar te beginnen bij de aanleg van een sedumdak

De keuze voor een sedumdak is snel gemaakt. Het aanleggen van een sedumdak is namelijk enorm aantrekkelijk vanwege de vele voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen opgesomd:

Door de aanleg van sedum wordt het zonlicht geabsorbeerd en hierdoor wordt de temperatuur van de dakbedekking lager. Binnenshuis wordt het koeler en energiekosten zullen worden bespaard.

De biodiversiteit wordt verhoogd. Creëer een fijne leefomgeving voor vogels, insecten en vlinders.

Met de aanleg van een sedumdak wordt de woning brandveiliger. De sedumplanten bevatten vocht en fungeren hiermee als brandwerende laag op het huis.

De levensduur van het dak wordt verlengd. Sedum beschermt het dak tegen alle weersomstandigheden.

Milieuvriendelijk, want de sedumplanten filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om naar zuurstof.

voordelen groendak

Aandachtspunten van een sedumdak

Naast de voordelen van een sedumdak zijn er enkele aandachtspunten bij de aanleg hiervan. Het gewicht van het sedumdak moet niet te zwaar worden. Door de groene dakbedekking kan het gewicht snel oplopen. Voor de aanleg moet je er dus zeker van zijn dat de draagconstructie van het dak sterk genoeg is.

Een ander aandachtspunt zijn de risico op lekkages, dit kan gebeuren door wortelgroei of omdat het sedumdak slecht is aangelegd. Wij helpen je graag om dit te voorkomen.

Kosten van een sedumdak

De keuze voor een sedumdak is snel gemaakt. Het aanleggen van een sedumdak is namelijk enorm aantrekkelijk vanwege de vele voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen opgesomd:

Elke aanvraag wordt op maat uitgewerkt om een zo goed mogelijk kostenplaatje te kunnen schetsen. Wij nemen telefonisch contact op over de offerte.

Subsidie van een sedumdak

Door de vele voordelen die een sedumdak biedt wordt het aanleggen hiervan gestimuleerd door veel gemeenten. Gemeenten reiken een subsidie uit om deze duurzame investering te stimuleren. De hoogte van deze subsidie en voorwaarden verschillen per gemeente. Wij helpen je graag verder tijdens het een adviesgesprek.

Veelgestelde vragen over het aanleggen van een sedumdak

Zoals de naam al doet vermoeden: een sedumdak is een dak dat begroeid is met sedum. Oftewel: een vetplantje. Een sedumdak is onderhoudsarm én bestand tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Droogte, neerslag, wind of zon: een sedum laat zich niet kisten. Dé reden waarom dit type plant zich goed leent om op daken te plaatsen.

Een groendak heeft tal van voordelen. Niet alleen bespaar je energie doordat het een isolerende werking heeft en het rendement van je zonnepanelen hoger wordt. Ook zorgt het onder meer voor een schonere lucht, een langere levensduur van je dakbedekking, een vermeerdering van je woningwaarde, een verhoging van de biodiversiteit en een brandveiliger huis.

Leg je sedum op je dak, dan gaat je dakbedekking tot wel twee keer zo lang mee. Dit komt doordat het sedum je dakbedekking beschermt tegen bijvoorbeeld regen, vrieskou, zon en wind.

Ja, dat kan zeker. Sterker nog: sedum en zonnepanelen versterken elkaar en dit laat je extra profiteren van de voordelen. Doordat sedum zon absorbeert, wordt het dak koeler en het rendement van je zonnepanelen hoger.

Voor het aanleggen van een sedumdak kun je tot € 60 subsidie per vierkante meter krijgen. Benieuwd naar het precieze bedrag in jouw situatie en naar hoe je de subsidie aanvraagt? We helpen je graag verder in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.