Een sedumdak op maat

Direct een offerte of bestellen

Het Energie Bespaarhuis helpt je jouw woning te verduurzamen met een op maat samengesteld sedumdak. Stel nu zelf je sedumdak samen. Hierbij is er keuze tussen sedum casettes, sedum met los substraat en het populaire lichtgewicht sedum.

Offerte aanvraag

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met een passende offerte.

Professionele installatie

Wij hebben ons eigen team van dakdekkers. Gegarandeerd professionele plaatsing.

Projectbegeleiding van A tot Z

Geef de realisatie van een sedumdak volledig uit handen: van advies tot uitvoering.

Eén contactpersoon

Eén partij en één contactpersoon gedurende het gehele project!

Stel jouw sedumdak samen

Binnen 5 minuten een offerte op maat

Sedumdaken zijn er in veel verschillende vormen en maten. Ieder type sedum heeft zijn eigen specificaties. Het meest prijsgunstige sedum wat wij aanbieden is het standaard sedumdak met los substraat, het meest verkochte sedum is het lichtgewicht sedumdak met substraatmat en het meest geschikt voor kleine daken zijn de sedum cassettes.

Meest prijsgunstig

Wat onze klanten zeggen

Een greep uit onze sedumdak projecten

Gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Een sedumdak slaat wel 10 tot 35 liter per vierkante meter op. Het is daarom essentieel dat een sedumdak alleen gelegd wordt indien de dakdekking volledig waterdicht is. Om te voorkomen dat er lekkage ontstaat, bieden wij een gratis dakinspectie aan ter waarde van €75,- Gebruik maken van de gratis dakinspectie? Vraag nu een offerte aan! 

Veelgestelde vragen sedumdak

Zoals de naam al doet vermoeden: een sedumdak is een dak dat begroeid is met Sedum. Oftewel: een vetplantje. Deze plant is onderhoudsarm én bestand tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Droogte, neerslag, wind of zon: een Sedum laat zich niet kisten. Dé reden waarom dit type plant zich goed leent om op daken te plaatsen.

Een groendak heeft tal van voordelen. Niet alleen bespaar je energie doordat het een isolerende werking heeft en het rendement van je zonnepanelen hoger wordt. Ook zorgt het onder meer voor een schonere lucht, een langere levensduur van je dakbedekking, een vermeerdering van je woningwaarde, een verhoging van de biodiversiteit en een brandveiliger huis.

Leg je Sedum op je dak, dan gaat je dakbedekking tot wel twee keer zo lang mee. Dit komt doordat het Sedum je dakbedekking beschermt tegen bijvoorbeeld regen, vrieskou, zon en wind.

Ja, dat kan zeker. Sterker nog: Sedum en zonnepanelen versterken elkaar en dit laat je extra profiteren van de voordelen. Doordat Sedum zon absorbeert, wordt het dak koeler en het rendement van je zonnepanelen hoger.

Voor het aanleggen van een sedumdak kun je tot € 60 subsidie per vierkante meter krijgen. Benieuwd naar het precieze bedrag in jouw situatie en naar hoe je de subsidie aanvraagt? We helpen je graag verder in een vrijblijvend adviesgesprek.

Sedumdak online bestellen bij Het Energie Bespaarhuis

Wij bieden de mogelijkheid om uw sedumdak online te bestellen. Na het kiezen van het type sedum kan het sedumdak eenvoudig worden samengesteld. Hierdoor kan er snel en eenvoudig een bestelling worden geplaatst en het sedumdak worden bezorgd op de gewenste locatie. Uiteraard kunnen onze professionele dakdekkers de montage van het sedumdak verzorgen.

Waarom kiezen voor een sedumdak?

De populariteit van sedumdaken groeit. Veel mensen schaffen een sedumdak aan omdat het een duurzame oplossing is om energiekosten te besparen en bij te dragen aan een beter milieu. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig en staat bekend om een lange levensduur.

Wanneer sedumdak aanleggen?

Een sedumdak kan op veel momenten worden aangelegd. Uitgezonderd van sneeuw en vorst kan een groendak altijd worden aangelegd, dus zowel in de winter als in de zomer. Bij aanhoudende droogte is het wel verstandig om de sedumplantjes van extra water te voorzien.

 

 

De voordelen van een sedumdak

Het aanleggen van een sedumdak is een echte duurzaamheidstrend die veel voordelen met zich meebrengt:

  • Isolerende functie: de woning is warmer in de winter en koeler in de zomer.
  • Meer rendement op de zonnepanelen
  • Goede waterafvoer: de sedumplanten nemen vocht op.
  • Verhogen biodiversiteit
  • Beschermlaag voor de dakbekking.

Wat zijn de kosten van een sedumdak?

De kosten van een sedumdak zijn afhankelijk van het type sedum dat je kiest, de grootte van het dak en of je het zelf aanlegt of laat aanleggen door onze vakkundige dakbedekkers. Daarnaast zijn er een aantal optionele toevoegingen waaruit kan worden gekozen voor een sedumdak op maat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Twijfel niet en vraag een vrijblijvende offerte aan! Binnen enkele dagen ontvang je een offerte met een kostenoverzicht van een sedumdak die past bij jouw wensen en behoeften!

Subsidiemogelijkheden van een sedumdak

Het aanschaffen van een groendak wordt door heel Nederland gestimuleerd door middel van te verkrijgen subsidies. Per gemeente en locatie kan dit aanvraag proces verschillen. Uiteraard helpen wij je hierbij graag.

Neem gerust contact met ons op en wij zullen je vrijblijvend adviseren.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.