Waarom kiezen voor een tuindak?

Een tuindak, ook wel bekend als groendak of sedumdak, is een dakbedekkingssysteem die als extra isolatielaag boven op de woning fungeert.

Waarom kiezen voor een tuindak? Een tuindak, ook wel bekend als groendak of sedumdak, is een dakbedekkingssysteem die als extra isolatielaag boven op de woning fungeert. Deze isolatielaag, samengesteld van levende plantjes, biedt tal van voordelen. In deze blog geven wij meerdere redenen en voordelen waarom jij zou moeten kiezen voor een tuindak.

De voordelen van een tuindak

  1. Verbeterde isolatie en energie-efficiëntie

Door het aanbrengen van een tuindak komt er een extra isolatielaag boven op de woning. Deze isolatielaag houdt warmte vast in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. Hierdoor hoeven de verwarming en airco minder vaak gebruikt te worden, wat resulteert in een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Daarnaast zorgt de isolatielaag ook voor minder geluidsoverlast van buitenaf.

 

  1. Luchtkwaliteit en milieuvriendelijkheid

Door het kiezen voor een tuindak wordt ook bewust de keuze gemaakt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het sedum dat wordt ingezet bij het realiseren van een tuindak absorbeert schadelijke stoffen en filtert fijnstofdeeltjes uit de lucht. Daarnaast bevordert een tuindak de biodiversiteit door ruimte te bieden aan planten en insecten.

 

  1. Verlengen van de levensduur

Een ander voordeel van het tuindak is dat de onderliggende dakbedekking beter beschermd is tegen extreme weersomstandigheden. De slijtage vermindert en hierdoor wordt de levensduur van het dak verlengd.

 

  1. Meer leefruimte

Het tuindak zou, mits de draagkracht van het dak het toelaat, een mooie extra leefruimte aan de woning kunnen toevoegen. Het creëert een groen oase boven op het huis, wat zorgt voor een mooi uitzicht, vooral als je in een stedelijke omgeving woont. Daarnaast kun je het groene dak transformeren tot een tuin of ontspanningsruimte, waar kan worden ontspannen in de buitenlucht.

Verschillende toepassingen

Een ander groot voordeel van een tuindak is dat het op verschillende locaties kan worden toegepast! Van een bedrijfspand tot dakkapel en van een carport tot een schuur! De verschillende toepassingen van een tuindak hebben wij op een rijtje gezet in een blog.

Volg het goede voorbeeld!

Nederland wordt steeds groener en gaat steeds duurzamer denken! Dagelijks hebben wij mooie opdrachtgevers waarvoor wij tuindaken mogen aanleggen of leveren. Recent hebben wij bij Woonzorgcentrum Duinhof in Ter Heijde een nieuw tuindak mogen plaatsen. Bekijk dit duurzame initiatief!

De onderverdeling van
Waarom kiezen voor een tuindak?

Misschien ook interessant om te lezen
overkapping met sedumdak
Een overkapping met sedumdak; alles wat je moet weten
Lees hoe groendaken de opwarmende steden transformeren en stedelijke hitte verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de biodiversiteit bevorderen….
Lees verder
groendak op schuur
Groendak op schuur; alle informatie op een rijtje
Ontdek waarom een groendak op je schuur niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze is, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier….
Lees verder
groendaken op datacenters
Waarom groendaken op datacenters helemaal geen gek idee is
Hoe datacenters, het kloppende hart van het internet, geconfronteerd worden met de toenemende vraag naar elektriciteit en de groeiende impact op het milieu….
Lees verder
Wat onze klanten zeggen
Wat wij doen met onze kennis en kunde
Zonnepanelen op voormalige Oudevrouwenhuis (1909)
Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Zonnepanelen Gouda
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.