Waar kan je een sedumdak toepassen?

Een sedumdak kan op verschillende locaties worden gemonteerd, denk hierbij aan golfplaten, tuinhuizen, dakkapellen, carports, schuren, uitbouwen en meer.

Waar kan je een sedumdak toepassen? Steeds meer mensen komen in aanraking met de verschillende voordelen die een sedumdak te bieden heeft. De voordelen van de sedumdaken staan buiten kijf en worden vaak benoemd. Iets wat minder onder de aandacht wordt gebracht zijn de verschillende toepassingen voor een sedumdak. Een sedumdak kan op verschillende locaties worden gemonteerd, denk hierbij aan golfplaten, tuinhuizen, dakkapellen, carports, schuren, uitbouwen en meer. In dit artikel gaan we in op deze verschillende toepassingsmogelijkheden voor sedumdaken.

1.    Sedumdak op woonhuis

In de meeste gevallen kiezen mensen ervoor om het sedum te plaatsen op het dak van het woonhuis. Huiseigenaren kiezen er met het plaatsen van een sedumdak – ook wel groendak genoemd – voor om energie te besparen, de levensduur van het dak te verlengen en bij te dragen aan een groene leefomgeving. Sedumdaken staat erom bekend dat het voornamelijk wordt geplaatst op platte daken, dit is echter niet helemaal het geval. Wij bieden sedum aan die ook op daken met een lichte helling kunnen worden geplaatst. Het is mogelijk om zelf het dak te voorzien van sedum, maar uiteraard staat ons montageteam ook klaar!

 

2.    Sedum op golfplaten

Veel daken in binnen- en buitenland zijn afgedekt met golfplaten. Deze goedkope en robuuste vorm van dakbedekking is terug te vinden op onder andere tuinhuisjes, schuurtjes en andere bijgebouwen. Maar zijn deze golfplaten ook geschikt voor het plaatsen van sedum? Golfplaten zijn niet berekend op het dragen van groot gewicht, dit gegeven is belangrijk om rekening mee te houden tijdens het aankoopproces van het type sedum. Wanneer een niet al te zware installatie en een licht type sedum wordt aangebracht op het dak, is het mogelijk om sedum toe te passen op golfplaten.

 

3.    Tuinhuis met groendak

Een tuinhuis kan verschillende typen dakbedekking hebben. Om een tuinhuis een groenere uitstraling te geven is het overwegen van een groendak zeker de moeite waard. Het aanleggen van dit groendak kan zelf, maar kan ook worden uitgevoerd door ons installatieteam. Wil je het zelf doen? Bekijk dan wel eerst even onze installatiehandleiding.

 

4.    Groendak op dakkapel

Het toepassen van sedum op een dakkapel is uiteraard mogelijk! Het dak van de dakkapel blijft vaak onbenut terwijl deze kleine oppervlaktes zeer geschikt zijn om sedum aan te leggen. Het sedum zorgt voor verkoeling van het huis en de dakbedekking wordt extra beschermd.

 

5.    Groendak overkapping

Een gemakkelijke manier om het huis te verduurzamen is door middel van het plaatsen van sedum op de overkapping. Een overkapping is in veel gevallen een plat dak waar niks mee wordt gedaan. Het is mogelijk om zelf het dak te voorzien van sedum, maar uiteraard staat ons montageteam ook klaar!

 

6.    Sedumdak uitbouw

Een uitbouw voorzien van sedum? Dit is mogelijk! Net zoals een overkapping is een uitbouw een eenvoudige toepassing waarop sedum kan worden geplaatst. Bij dit groendak dient er wel rekening te worden gehouden met de draagkracht van de uitbouw. Een sedumdak lijkt licht, maar wordt zwaarder wanneer het verzadigd is met regenwater. Ons team van experts adviseert hierin graag.

 

7.    Groendak carport

Carports bieden bescherming aan voertuigen tegen weersinvloeden, maar ze kunnen ook saai en monotoon zijn. Het toevoegen van een sedumdak aan een carport voegt niet alleen kleur en leven toe, maar helpt ook bij het vasthouden van regenwater en het verminderen van hitte. Bovendien kunnen sedumdaken op carports bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van de biodiversiteit. Daarnaast is er een vorm van subsidie mogelijk.

 

8.    Groendak schuur

Er zijn verschillende groendaksystemen die kunnen worden aangebracht op een schuur. Bij een schuur is het wel relevant om naar de draagkracht te krijgen. Een sedumdak slaat wel 10 tot 35 liter water per vierkante meter op. Om onzekerheden en een ingezakt dak te voorkomen doet ons team van experts een gratis dak inspectie ter waarde van €75.

 

9.    Sedumdak op veranda

Een veranda in een tuin is een fijne en beschutte zitplaats. Onder de veranda is weinig groen mogelijk door het geringe zonlicht. Dit in tegenstelling tot de bovenkant van de veranda, om de tuin van extra groen te voorzien is het plaatsen van een groendak op de veranda een goede oplossing!

 

10. Groendak voor bedrijf

Een andere toepassing voor een sedumdak is op een bedrijfspand. Duurzaam ondernemen hebben veel bedrijven hoog in het vaandel staan en daarom is de link met het plaatsen van een groendak snel gemaakt. Naast de voordelen op het gebied van duurzaamheid biedt het voor een bedrijf ook subsidie- en belastingvoordelen.

De onderverdeling van
Waar kan je een sedumdak toepassen?

Misschien ook interessant om te lezen
overkapping met sedumdak
Een overkapping met sedumdak; alles wat je moet weten
Lees hoe groendaken de opwarmende steden transformeren en stedelijke hitte verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de biodiversiteit bevorderen….
Lees verder
groendak op schuur
Groendak op schuur; alle informatie op een rijtje
Ontdek waarom een groendak op je schuur niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze is, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier….
Lees verder
groendaken op datacenters
Waarom groendaken op datacenters helemaal geen gek idee is
Hoe datacenters, het kloppende hart van het internet, geconfronteerd worden met de toenemende vraag naar elektriciteit en de groeiende impact op het milieu….
Lees verder
Wat onze klanten zeggen
Wat wij doen met onze kennis en kunde
Zonnepanelen op voormalige Oudevrouwenhuis (1909)
Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Zonnepanelen Gouda
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.