Sedumdak opbouw: wat kan ik verwachten?

Tijdens het montageproces van een sedumdak kunnen er verschillende keuzes worden gemaakt. Ga je het groendak zelf aanleggen of laat je het aanleggen door professionele dakbedekkers?

Sedumdak opbouw: wat kan ik verwachten? Tijdens het montageproces van een sedumdak kunnen er verschillende keuzes worden gemaakt. Ga je het groendak zelf aanleggen of laat je het aanleggen door professionele dakbedekkers? Voor welk type sedum kies je? In dit artikel gaan we dieper in op de opbouw van een sedumdak en wat je kunt verwachten bij de installatie van zo’n groen dak.

Waaruit bestaat een sedumdak?

Het is eerst goed om alle details van een sedumdak te kennen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de aanschaf van een sedumdak. Een groendak is over het algemeen als volgt opgebouwd:

  1. Beschermdoek: Een beschermdoek wordt geplaatst om beschadigingen aan de dakbedekking te voorkomen.
  2. Drainage: Het afvoeren van water is enorm belangrijk op een dak. Op stilstaand water komen muggen af en het veroorzaakt extra druk op de draagconstructie van het dak. Deze laag ligt direct op het beschermdoek.
  3. Wortelwerende folie: Het wortelwerende folie zorgt voor nog meer bescherming van de dakbedekking. Het folie beschermt het dak tegen wortelgroei.
  4. Substraatrol: In deze laag kan het sedum zich gaan wortelen.
  5. Vegetatiemat: Dit is de bovenste laag van het dak. Op deze laag kunnen de sedumplantjes gaan groeien.

Professionele dak inspectie

Tijdens een gratis dakinspectie maken onze inspecteurs een aantal aspecten inzichtelijk die essentieel zijn voor het verdere montageproces. De inspecteurs kijken o.a. naar de hellingshoek, waterafvoer, draagkracht en de mogelijkheid tot onderhoud van het dak. Op basis van deze bevindingen kan het type sedum worden samengesteld.

Sedumdak samenstellen

Ieder type sedum heeft zijn eigen specificaties. Het meest prijsgunstige sedum wat wij aanbieden is het standaard sedumdak met los substraat, het meest verkochte sedum is het lichtgewicht sedumdak met substraatmat en het meest geschikt voor kleine daken zijn de sedum cassettes.

Sedumdak aan laten leggen

Het kiezen voor het aanleggen van het sedumdak door Het Energie Bespaarhuis betekent kiezen om het gehele traject van oriëntatie en advies tot en met het fysieke aanleggen van een sedumdak uit handen te geven. Hierdoor hoef je niet te schakelen met meerdere partijen. Het groendak wordt op vakkundige wijze en met hoogste precisie aangelegd.

Toch liever het sedumdak zelf aanleggen?

Kies je toch liever voor het zelf aanleggen van het sedumdak? Dit is uiteraard ook mogelijk. Bekijk voorafgaand aan het leggen onze installatiehandleiding.

Onderhoud van het Sedumdak

Om de levensduur van het sedum te verlengen is het goed om jaarlijks onderhoud te plegen aan het dak. Onkruid kan worden weggehaald en bij extreme droogte kan er water worden gegeven aan de plantjes. Daarnaast kunnen de plantjes worden bemest.

De onderverdeling van
Sedumdak opbouw: wat kan ik verwachten?

Misschien ook interessant om te lezen
overkapping met sedumdak
Een overkapping met sedumdak; alles wat je moet weten
Lees hoe groendaken de opwarmende steden transformeren en stedelijke hitte verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de biodiversiteit bevorderen….
Lees verder
groendak op schuur
Groendak op schuur; alle informatie op een rijtje
Ontdek waarom een groendak op je schuur niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze is, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier….
Lees verder
groendaken op datacenters
Waarom groendaken op datacenters helemaal geen gek idee is
Hoe datacenters, het kloppende hart van het internet, geconfronteerd worden met de toenemende vraag naar elektriciteit en de groeiende impact op het milieu….
Lees verder
Wat onze klanten zeggen
Wat wij doen met onze kennis en kunde
Zonnepanelen op voormalige Oudevrouwenhuis (1909)
Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Zonnepanelen Gouda
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.