Is sedum op een schuin dak mogelijk?

Het simpele antwoord is: Ja, sedum kan op een schuin dak worden geïnstalleerd. Sedum is niet allen beperkt tot platte daken.

Is sedum op een schuin dak mogelijk? Het simpele antwoord is: Ja, sedum kan op een schuin dak worden geïnstalleerd. Sedum is niet allen beperkt tot platte daken. Sedumplanten zijn verrassend veerkrachtig en kunnen op hellende oppervlakken gedijen, op voorwaarde dat enkele belangrijke overwegingen in acht worden genomen. In dit artikel lees je meer over deze belangrijke overwegingen.

Sedum op een schuin dak: waar moet je op letten?

Het aanleggen van sedum op een schuin dak is iets ingewikkelder ten opzichte van een plat dak, maar zeker mogelijk. Tijdens een gratis dakinspectie maken onze inspecteurs een aantal aspecten inzichtelijk.

Hellingshoek van een schuin dak

Het is van belang om de hellingshoek van het dak inzichtelijk te maken. Bij een hellingshoek tot 25 graden is het op eenvoudige wijze mogelijk om het dak te vergroenen. Bij een hellingshoek van 25 graden kan er worden gekeken naar speciale technieken, materialen en systemen om het dak alsnog te vergroenen.

Waterafvoer van een schuin dak

Bij een schuin dak moet het waterafvoersysteem goed zijn afgestemd. Door de hellingshoek stroomt het regenwater snel en dient het overtollige water goed te worden afgevoerd. Een goed ontworpen afvoersysteem, zoals drainagepanelen en geïntegreerde goten, is cruciaal om schade aan het dak en de sedumplantjes te voorkomen.

Verankering van de sedummat

Om verschuiving en verplaatsing van een sedummat te voorkomen dient de sedummat te worden verankerd. Gebruik van speciale verankeringssystemen zal ervoor zorgen dat de sedumplanten goed op hun plaats blijven. Tijdens de dak inspectie zal dit in kaart worden gebracht.

Sedum op een schuin dak laten aanleggen

Na het uitvoeren van de dak inspectie kunnen de dakbedekkers aan de gang met het aanleggen van het groen dak. Het is zeker aan te raden om dit te laten doen door professionele dakdekkers, omdat hier extra expertise bijkomt kijken vanwege de hellingshoek.

Sedum op een schuin dak onderhouden

Het onderhouden van een schuin sedumdak kan moelijker zijn vanwege beperkte toegankelijkheid ten opzichte van een plat dak. Onze dakbedekkers zorgen voor veilige toegangspunten zodat periodieke inspecties en onderhoud mogelijk zijn.

Heb jij een schuin, plat of gebogen dak? Lees meer over de geschiktheid van jouw dak!

De onderverdeling van
Is sedum op een schuin dak mogelijk?

Misschien ook interessant om te lezen
overkapping met sedumdak
Een overkapping met sedumdak; alles wat je moet weten
Lees hoe groendaken de opwarmende steden transformeren en stedelijke hitte verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de biodiversiteit bevorderen….
Lees verder
groendak op schuur
Groendak op schuur; alle informatie op een rijtje
Ontdek waarom een groendak op je schuur niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze is, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier….
Lees verder
groendaken op datacenters
Waarom groendaken op datacenters helemaal geen gek idee is
Hoe datacenters, het kloppende hart van het internet, geconfronteerd worden met de toenemende vraag naar elektriciteit en de groeiende impact op het milieu….
Lees verder
Wat onze klanten zeggen
Wat wij doen met onze kennis en kunde
Zonnepanelen op voormalige Oudevrouwenhuis (1909)
Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Zonnepanelen Gouda
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.