Onderhouden van een sedumdak

Onderhouden van een sedumdak? Sedum staat bekend om de minimale aandacht die het nodig heeft. Toch kan het plantje niet helemaal zonder onderhoud.

Onderhouden van een sedumdak? Sedum staat bekend om de minimale aandacht die het nodig heeft. Toch kan het plantje niet helemaal zonder onderhoud. Om optimaal te profiteren van de voordelen van een sedumdak en ervoor te zorgen dat het in topconditie blijft, is regelmatig onderhoud essentieel. Hieronder beschrijven we welke werkzaamheden er nodig zijn aan een sedumdak.

Tip 1: Regelmatige inspectie van het sedumdak

Controleer het sedumdak regelmatig. Controleer op beschadigingen, scheurtjes, onkruidgroei en eventuele verzakkingen van de sedumplanten om grotere schade in de toekomst te voorkomen.

Verwijder onkruid en controleer of de afvoeren en dakgoten van het sedumdak vrij zijn van bladeren, takken en ander vuil. Verstopte afvoeren kunnen zorgen voor schade aan het dak.

Tip 2: Bemesting

Normaliter halen sedumplanten hun voedingsstoffen uit de regen en lucht, maar een overweging zou kunnen zijn om een speciale sedum meststof te gebruiken. Wees hierbij wel voorzichtig, want een overbemesting kan schade aanrichten.

Tip 3: Bewatering

Sedumplanten kunnen goed tegen droogte, maar bij langdurige droogte kan het geen kwaad om de plantjes te voorzien van water. Hierdoor blijven de planten gezond. Het is het beste om ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat water te geven om verdamping te minimaliseren.

Het onderhoud van een sedumdak uitbesteden

Zelf kan er veel op het gebied van onderhoud aan het sedumdak worden gedaan. Wellicht is het wel raadzaam om periodiek een professional in te schakelen voor een grondige inspectie en eventueel onderhoud. Een ervaren dakdekker met kennis van groene daken kan specifieke problemen herkennen en deze adequaat aanpakken.

De onderverdeling van
Onderhouden van een sedumdak

Misschien ook interessant om te lezen
overkapping met sedumdak
Een overkapping met sedumdak; alles wat je moet weten
Lees hoe groendaken de opwarmende steden transformeren en stedelijke hitte verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de biodiversiteit bevorderen….
Lees verder
groendak op schuur
Groendak op schuur; alle informatie op een rijtje
Ontdek waarom een groendak op je schuur niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze is, maar ook bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier….
Lees verder
groendaken op datacenters
Waarom groendaken op datacenters helemaal geen gek idee is
Hoe datacenters, het kloppende hart van het internet, geconfronteerd worden met de toenemende vraag naar elektriciteit en de groeiende impact op het milieu….
Lees verder
Wat onze klanten zeggen
Wat wij doen met onze kennis en kunde
Zonnepanelen op voormalige Oudevrouwenhuis (1909)
Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Zonnepanelen Gouda
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.