Sedumcassette

Sedumcassette

Eenvoudig een dak vergroenen;
kies voor sedumcassettes.

De wil om te verduurzamen en energie te besparen is er bij tienduizenden huishoudens in Nederland. Hoe dit het beste gedaan kan worden en welke instanties hier voor nodig zijn, blijft voor velen onduidelijk.

Zonde, want het vergroenen van je dak is eenvoudiger dan wellicht gedacht. 

Met de keuze voor sedumcassettes weet je zeker dat de installatie eenvoudig zal verlopen. Wél is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de draagkracht van het dak.

Sedumcassettes hebben namelijk een hoger verzadigd gewicht dan het populaire lichtgewicht sedumdak. Daarentegen is de aanleg van dit type sedum weer minder eenvoudig. Gelukkig hebben we hier een passende oplossing voor in de vorm van een professionele installatie door onze eigen dakdekkers inclusief kosteloze dakinspectie (t.w.v. €75,-).

Sedum op schuurdak in Stolwijk
Besparen op je energierekening - Het energie bespaarhuis

Zeker weten dat je dak geschikt is met een gratis dakinspectie!

Heb je twijfels over de draagkracht van het dak dat voorzien gaat worden van sedum? Kies dan voor een dakinspectie van onze ervaren dakdekkers. Momenteel krijg je kosteloos een dakinspectie wanneer er gekozen wordt voor professionele plaatsing! 

Meer dan een leverancier van sedumdaken

Dankzij onze achtergrond in de bouw en financiële wereld hebben, kunnen we zowel de adviserende en uitvoerende rol binnen een verduurzamingstraject invullen. Hierdoor helpen wij aan het begin van het traject met adviezen en subsidie-aanvragen. Terwijl wij ook de levering en aanleg van sedumcassettes volledig uit handen kunnen nemen! 

Wij kunnen ook hellende daken voorzien van sedum

Veelal worden sedumdaken aangelegd op platte daken. Dit betekent niet dat hellende daken niet voorzien kunnen worden van sedum. Bij de aanleg wordt er gebruik gemaakt van een speciaal systeem. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

Natuurlijke isolatie

Sedumcassettes fungeren als natuurlijke isolatie, waardoor gebouwen koeler in de zomer en warmer in de winter zijn.

Sedumcassettes verminderen geluidsoverlast

Sedumplanten fungeren als geluidsbarrière, wat de geluidsoverlast van buitenaf kan verminderen.

Verlengde levensduur van het dak

Sedumplanten beschermen het dakmembraan tegen UV-straling en weersinvloeden, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.

Sedumcassettes zijn milieuvriendelijk

Sedumplanten zijn milieuvriendelijk, omdat ze weinig onderhoud en water nodig hebben. Ze dragen bij aan de biodiversiteit, bevorderen de luchtkwaliteit en verminderen het stedelijke hitte-eilandeffect.

Wat onze klanten zeggen

Benieuwd naar de kosten van sedumdakcassettes?

Doorloop onze calculator van slecht 4 stappen (max. 2 min werk) en claim direct kosteloos een dakinspectie!

Wat zijn sedumcassettes?

Sedumcassettes zijn innovatieve groene dakelementen die bestaan uit voorgekweekte vegetatiematjes in draagbare cassettes. Ze bieden een eenvoudige en milieuvriendelijke manier om groene daken te creëren. Deze cassettes worden direct op het dakoppervlak geplaatst en bevorderen de groei en ontwikkeling van sedumplanten, vetplanten en kruiden. Ze vangen regenwater op, vertragen afvoer, reguleren de daktemperatuur en dragen bij aan energie-efficiëntie. Bovendien bevorderen ze biodiversiteit en verbeteren ze de esthetiek van gebouwen. Daarnaast vereisen sedumcassettes over het algemeen weinig onderhoud.

Hulp nodig bij de keuze tussen de sedumdak types?

Sedumcassettes zijn ideaal op het gebied van installatie! Terwijl een lichtgewicht sedumdak op vrijwel elk dak geplaatst kan worden. Waar doe je goed aan? Dat is per situatie en dak erg verschillend. 

Dankzij onze ervaring in zowel de bouw als financiële wereld heb je bij ons met slechts één contactpersoon te maken. Hiermee bespaar je jezelf een zoektocht naar de juiste benodigdheden en instanties. Daarnaast kunnen we een rol spelen in het adviseren, leveren en uitvoeren van verduurzamingswerkzaamheden.

Onze meest recente sedumdak projecten

Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda
Sedumdak Woonzorgcentrum Duinhof

Veelgestelde vragen over lichtgewicht sedumdaken

Sedumcassettes zijn een specifieke vorm van groendakbedekking die geschikt is voor lichte toepassingen en eenvoudige installatie, terwijl een lichtgewicht sedumdak een bredere categorie is die verschillende groendakopties bevat die zijn ontworpen om het gewicht op het dak te minimaliseren. De keuze tussen de sedumcassettes en een lichtgewicht dak hangt af van de specifieke behoeften van het project en de beschikbare dakstructuur.

Benieuwd naar de kosten sedumdak met cassettes? De sedumcassettes zijn al verkrijgbaar vanaf €45,- per m2. Afhankelijk van de extra opties kan de prijs per m2 voor sedumcassettes oplopen naar €82,- per m2.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.