Lichtgewicht sedumdak

Lichtgewicht sedumdak

Eén partij voor de complete vergroening van je huis:

Tienduizenden huishoudens wíllen verduurzamen en energie besparen, maar wat daarvoor precies nodig is en bij welke instanties ze moeten zijn: dat is lang niet altijd duidelijk.

Precies daarom is het Het Energie Bespaarhuis opgericht.

Wij hebben de kennis in huis om zowel de adviserende en uitvoerende rol binnen een verduurzamingstraject in te vullen. Hierdoor helpen wij aan het begin van het traject met adviezen en subsidie-aanvragen. Terwijl wij ook de levering en aanleg van een lichtgewicht sedumdak volledig uit handen kunnen nemen! 

Sedum op schuurdak in Stolwijk
Besparen op je energierekening - Het energie bespaarhuis
Het Energie Bespaarhuis - Huis verduurzamen

We maken verduurzamen makkelijk en toegankelijk voor iedereen.

Dankzij de expertise binnen Het Energie Bespaarhuis heb je slechts met één contactpersoon te maken. Hiermee bespaar je jezelf een zoektocht naar de juiste benodigdheden en instanties. 

Meer dan een leverancier van sedumdaken

Onze professionele installateurs hebben jarenlange ervaring als dakdekker. Hierdoor voeren wij voorafgaand aan de aanleg van een sedumdak een uitgebreide dakinspectie. Hierdoor zorgen we dat eventuele problemen – zoals lekkages – voorafgaand aan de installatie voorkomen kunnen worden! 

Combineer een lichtgewicht sedumdak met zonnepanelen!

Zonnepanelen renderen optimaal op een groendak. Dit komt doordat de temperatuur van de dakdekking lager is dankzij de sedumplantjes. Bekijk hier de mogelijkheden van een sedumdak met zonnepanelen.

Geschikt voor diverse dakconstructies

Dit maakt het mogelijk om sedum te (laten) leggen op de meeste daktypes, waaronder ook daken die niet zoveel draagkracht hebben.

Toepasbaar op verschillende hellingen

Lichtgewicht sedumdaken kunnen worden geïnstalleerd op daken met verschillende hellingen, tot maximaal 25 graden.

Eenvoudig te installeren

Lichtgewicht sedumdaken zijn vaak eenvoudiger te installeren dan zwaardere groendaksystemen.

Onderhoudsarm

Bovendien vereisen lichtgewicht sedumdaken over het algemeen minder onderhoud dan traditionele groendaken.

Wat onze klanten zeggen

Benieuwd naar de kosten van een lichtgewicht sedumdak?

Doorloop onze calculator van slecht 4 stappen (max. 2 min werk) en ontvang direct kosteloos een dakinspectie!

Het zelf aanleggen van een lichtgewicht sedumdak behoort tot de mogelijkheden. Wel is het belangrijk  dat je inzicht hebt in specifieke aspecten zoals de draagcapaciteit van het dak en de waterafvoersystemen. Enige tuinvaardigheden zijn handig, vooral omdat een zorgvuldige plaatsing van de sedumplanten van groot belang is.

Ongeacht je ervaringsniveau, het is altijd aan te raden om onze uitgebreide installatiehandleiding nauwkeurig door te nemen om geen belangrijke stappen te missen.

Liever het lichtgewicht sedumdak laten leggen door professionals?

Als je echter de voorkeur geeft aan professionele hulp, hebben we bij het Energie Bespaarhuis een toegewijd team van dakdekkers met expertise in de installatie van lichtgewicht sedumdaken. Dit biedt aanzienlijke voordelen, aangezien je niet hoeft te communiceren met meerdere partijen voor de installatie; ons team verzorgt de aanleg van het lichtgewicht sedumdak rechtstreeks. Dit gebeurt met vakmanschap en uiterste precisie, waardoor je zeker kunt zijn van een kwalitatief hoogstaand resultaat.

Onze meest recente sedumdak projecten

Groen dak op uitbouw in Moordrecht
Sedum op schuurdak in Stolwijk
Monumentaal pand voorzien van lichtgewicht sedum
Sedumdaken op garages Gouda
Sedumdak Woonzorgcentrum Duinhof

Veelgestelde vragen over lichtgewicht sedumdaken

Een lichtgewicht sedumdak en een traditioneel groendak delen hetzelfde basisprincipe van begroeide daken, maar ze verschillen in gewicht en constructie. Het belangrijkste verschil is het gewicht. Een lichtgewicht sedumdak is speciaal ontworpen om lichter te zijn dan traditionele groendaken. Dit betekent dat het minder druk uitoefent op de dakconstructie en geschikt is voor een breder scala aan daken. Traditionele groendaken hebben meestal een zwaarder substraat en vereisen soms versterking van de dakstructuur.

De vereiste sterkte van je dak hangt af van het type sedumdak dat je wilt installeren. Lichtgewicht sedumdaken zijn speciaal ontworpen om weinig druk uit te oefenen op de dakconstructie en zijn over het algemeen geschikt voor de meeste daken op woningen en bedrijfspanden. Ze hebben meestal een gewicht van ongeveer 45kg per vierkante meter (verzadigd met regenwater). Traditionele groendaken met een zwaarder substraat vereisen een stevigere dakconstructie en mogelijk structurele aanpassingen. Het is raadzaam om een professionele dakinspectie uit te laten voeren om te bepalen of je dak sterk genoeg is voor het gewenste type sedumdak.

Een lichtgewicht sedumdak biedt verschillende voordelen voor de dakconstructie, waaronder:

  • Verminderde belasting: Lichtgewicht sedumdaken oefenen minder druk uit op het dak dan traditionele groendaken.

  • Breed toepasbaar: Ze zijn geschikt voor diverse soorten daken, inclusief die met beperkte draagcapaciteit.

  • Langere levensduur van het dak: Ze beschermen het dakmembraan tegen UV-straling en weersinvloeden.

  • Energie-efficiëntie: Lichtgewicht sedumdaken reguleren de temperatuur in het gebouw beter.

Ja, in sommige gemeentes zijn er subsidiemogelijkheden beschikbaar voor de installatie van groendaken, waaronder lichtgewicht sedumdaken. Deze subsidies kunnen gebaseerd zijn op criteria zoals de ecologische voordelen en energie-efficiëntie. Wij voorzien je graag van meer informatie over de subsidies van een sedumdak. Doorloop onze ‘calculator’ en vraag meer informatie aan! 

Ja, lichtgewicht sedumdaken kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen, en deze combinatie biedt synergievoordelen. Het sedumdak kan helpen om de omgevingstemperatuur rond de zonnepanelen te reguleren, waardoor hun efficiëntie wordt verhoogd. Bovendien kunnen beide groene technologieën samen bijdragen aan een duurzamere en energiezuinigere gebouwomgeving. Het is belangrijk om de installatie van zonnepanelen op een lichtgewicht sedumdak te laten uitvoeren door ervaren professionals om ervoor te zorgen dat beide systemen correct worden geïntegreerd en optimaal presteren.

De kosten voor de installatie van een lichtgewicht sedumdak variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, de omvang van het dak, het gekozen sedumsysteem en eventuele bijkomende diensten zoals drainage of irrigatie. Over het algemeen liggen de kosten voor lichtgewicht sedumdaken (materiaal en installatie) per vierkante meter binnen het bereik van € 45 tot € 80. 

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.