Energiekosten besparen met zonnepanelen

Vind de geschikte zonnepanelen voor jouw situatie, dankzij het persoonlijke advies van onze adviseurs.  

Voordelen van zonnepanelen

Bespaar op je energierekening

Verhoog de waarde van je huis

Maak gebruik van subsidies

Financieel niet mogelijk? Wij helpen bij de aanvraag van een hogere hypotheek of subsidie!

Verduurzamen woning

Zonnepanelen advies op maat

Een van de meest gekozen manieren om een woning te verduurzamen, is de aanschaf van zonnepanelen. Dankzij zonnepanelen bespaar je energiekosten en draag je bij aan een het klimaat. Superfijn maar de zoektocht naar geschikte zonnepanelen, regelingen en eventuele externe financiering kost veel tijd en is onoverzichtelijk. Gelukkig kan Het Energie Bespaarhuis een handje helpen door middel van een zonnepanelen advies op maat. 

Daarnaast kan ons team aan specialisten ook een rol spelen in de installatie van zonnepanelen. Hierdoor is het mogelijk om in het gehele traject van advies tot en met de installatie van zonnepalen alleen met Het Energie Bespaarhuis contact te hebben!

De voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn in twee verschillende categorieën onder te verdelen. Zonnepanelen hebben veel financiële voordelen, maar is ook een milieuvriendelijke keuze! We nemen je graag mee in de voordelen van zonnepanelen.

Geld besparen met zonnepanelen

Een belangrijk voordeel voor veel huishoudens is dat zonnepanelen ervoor zorgen de energierekening omlaaggaat. Hiervoor is eerst een investering nodig, maar met de deskundige begeleiding en adviezen van Het Energie Bespaarhuis kan deze investering al binnen 10 jaar terugverdiend worden. Terwijl zonnepanelen tot wel 25 jaar mee kunnen gaan. Hierdoor wek je tot wel 15 jaar 'gratis' energie op.

Zonnepanelen advies op maat - Het Energie Bespaarhuis

Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis

Zonnepanelen verdienen zich terug na een bepaalde periode. Maar op het moment dat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, is je woning direct in waarde vermeerderd. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor een groener energielabel. Hierdoor wordt de woning aantrekkelijker voor potentiele kopers. Belangrijk als je je huis gaat verkopen.

Groene initiatieven worden beloond met subsidies

Vanuit de overheid zijn er vaak regelingen om verduurzamingsinitiatieven - zoals zonnepanelen - (financieel) aantrekkelijker te maken. Het is alleen niet even makkelijk om te achterhalen of je in aanmerking komt. Daarom zorgt Het Energie Bespaarhuis dat jij een zonnepanelen advies op maat krijgt, waardoor alle onduidelijkheden worden weggenomen. Wist je bijvoorbeeld dat de BTW op zonnepanelen er vanaf januari 2023 is afgeschaft.

Terug leveren van energie, levert geld op

Ook voor kleinverbruikers van energie zijn zonnepanelen gunstig. Al de opgewekte groene energie hoeft niet direct verbruikt te worden. Het terug leveren van groene energie aan het stroomnetwerk wordt gecompenseerd en maakt het mogelijk om extra te besparen. Daarnaast is het mogelijk om stroom op te slaan. Met een thuisaccu sla je zelfopgewekte groene stroom op die je niet direct kan gebruiken.

Zonnepanelen zijn effectiever met sedumdaken

Groene energie nóg groener opwekken, kan door zonnepanelen en sedum volledig te integreren. Door de installatie van sedum onder en om de zonnepanelen heen worden de panelen verkoelt. Dit zorgt voor een hoger rendement en een langere levensduur van de zonnepanelen. Bovendien creëren de zonnepanelen ook schaduwplekken op het sedumdak. De rijke mix aan sedumplanten krijgt hierdoor vrij spel en zorgt voor een florerende daktuin.

Maar wat kosten zonnepanelen?

De voordelen van zonnepanelen zijn er overduidelijk. Maar wat is het kostenplaatje en hoe snel verdienen de zonnepanelen zich terug. Allereerst gaan we in op de kosten. Uiteraard zijn de kosten van zonnepanelen afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan: het aantal, het type, het merk en de installatie van de zonnepanelen. Daarom kunnen wij zonder deze informatie alleen een prijsindicatie geven.

Prijsindicatie zonnepanelen
schuin dak

De kosten voor 10 zonnepanelen – inclusief installatie – op een schuin dak zijn rond de €4697,-

*De zonnepanelen worden geleverd zonder optimizers.

Prijsindicatie zonnepanelen
plat dak

De kosten voor 10 zonnepanelen – inclusief installatie – op een plat dak zijn rond de €5016,-

*De zonnepanelen worden geleverd zonder optimizers.

Kosten zonnepanelen plat dak - Het Energie Bespaarhuis

De opbrengsten van zonnepanelen

Vanuit gaande van een gemiddeld energiegebruik per jaar, de huidige energieprijs en de kosten van zonnepanelen voor een gemiddelde woning is het mogelijk om binnen 10 jaar de volledige investering in zonnepanelen terug te verdienen. 

De opbrengsten van zonnepanelen berekenen, is niet mogelijk zonder te weten wat het elektriciteitsverbruik en de stroomprijs is.

Zie hieronder de actuele stroomtarieven in € per kWh. 

Een rekenvoorbeeld van de opbrengsten

Gezin 4 personen: 4.706 Wp x 0,85 = 4.000 kWh

Zonnepanelen opbrengst per jaar = totale vermogen (in Wp) x 0,85 (benutte capaciteit)

Hulp bij de financiering van zonnepanelen

Kom jij in aanmerking voor regelingen om de financiering van zonnepanelen te vergemakkelijken? Het team van Het Energie Bespaarhuis kan je hier álles over vertellen. Wij nemen de ingewikkelde en tijdrovende uitzoekklus uit handen. Hierdoor kan jij besparen op je energierekening zonder verstrikt te raken in de bureaucratie van verduurzamingsinstanties.

Voor de financiering van zonnepanelen zijn er diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan het verhogen van je hypotheek, het aanvragen van een energiebespaarlening of een duurzaamheidslening. De vraag blijft: ‘Maar waar doe ik goed aan?’.

Kom vrijblijvend langs bij ons en ga in gesprek met een officiële Adviseur Duurzaam Wonen. Oftewel: een onafhankelijke hypotheekadviseur waarmee wij samenwerken en die gespecialiseerd is in verduurzaming. Deze adviseur legt je op een begrijpelijke manier uit welke financieringsopties je hebt en wat daarbij komt kijken.

Duurzame hypotheek subsidies - Het Energie Bespaarhuis
Zonnepanelen advies - Het Energie Bespaarhuis

Persoonlijk zonnepanelen advies

Besparen op je energierekening is maatwerk. Elke woning of bedrijfspand vereist een andere aanpak. Gezien de toename in de vraag naar verduurzaming schieten de initiatieven en innovaties uit de grond. Want naast zonnepanelen zijn er talloze mogelijkheden om te verduurzamen en energiekosten te verlagen.

 

Het team van Het Energie Bespaarhuis combineert de jarenlange ervaring in de bouw en financiële wereld met de kennis over verduurzamen. Hierdoor zit je niet met zes verschillende partijen, maar heb je één aanspreekpunt die het contact met uitvoerders en instanties uit handen neemt.

Onafhankelijke adviezen om te verduurzamen met zonnepanelen

Wil jij verduurzamen maar weet je niet waar te beginnen? Laat niet de verduurzaming van je huis tegenhouden, terwijl Het Energie Bespaarhuis alles uit handen kan nemen. Regelmatig slaat de paniek toe bij huiseigenaren wanneer de vaktermen en afkortingen bij hen om de oren vliegen. Dankzij de professionele begeleiding en adviezen van Het Energie Bespaarhuis krijg je een goed beeld van wat zonnepanelen in jouw situatie aan voordelen opleveren. Voel jij de drempel om daadwerkelijk te verduurzamen? Wij nemen dit gevoel graag bij je weg in een persoonlijk adviesgesprek.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van heel veel factoren:

  • het merk van de zonnepanelen;
  • locatie van zonnepanelen;
  • aanschafwaarde zonnepanelen;
  • afschrijving zonnepanelen;
  • en stroomtarieven.

 

Wil je inzicht krijgen in het potentiële rendement van zonnepanelen in jouw situatie? Vraag dan een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs! 

Wanneer zonnepanelen meer stroom opwekken dan dat een huishouden verbruikt, is het mogelijk om stroom terug te leveren aan het net. Hierdoor loopt de stroommeter terug. Dit betekent dat de verbruikte stroom wordt verrekend. Kortom; het terugleveren van stroom en hiervoor vergoed worden, heet salderen.

Leg je sedum op je dak, dan gaat je dakbedekking tot wel twee keer zo lang mee. Dit komt doordat het sedum je dakbedekking beschermt tegen bijvoorbeeld regen, vrieskou, zon en wind.

Daarnaast zorgt een sedumdak voor een hoger rendement bij zonnepanelen. Doordat de zonnepanelen gekoeld worden is niet alleen het rendement hoger, maar wordt de levensduur ook verlengt. 

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.