Zonnepanelen laten plaatsen door specialisten!

Haal het maximale rendement uit zonnepanelen door de kennis en kunde van onze specialisten.

Zij staan klaar met adviezen op maat en ook de plaatsing van zonnepanelen nemen we uit handen.

Het Energie Bespaarhuis is dé partij die je nodig hebt om te verduurzamen zonder verstrikt te raken in de enorme hoeveelheid aan informatie over zonnepalen.

Waarom zonnepanelen laten plaatsen door Het Energie Bespaarhuis?

Optimaal rendement

Voorkom onveilige situaties

Eén aanspreekpunt voor advies en installatie

Financieel niet mogelijk? Wij denken graag met je mee!

Zonnepanealen installatiebedrijf - Het Energie Bespaarhuis (1)

Meer dan een zonnepanelen installatiebedrijf

Onze naam zegt het al; wij zorgen dat jij kan besparen op je energierekening. Klinkt eenvoudig, maar de praktijk wijst het tegendeel uit. Veel mensen willen namelijk wel besparen, maar wat ervoor nodig is en welke instanties benaderd moeten worden blijft voor velen onduidelijk. 

Precies daarom is Het Energie Bespaarhuis ontstaan. We maken het verduurzamen van huizen makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Onze diensten gaan namelijk verder dan die van een regulier zonnepanelen installatiebedrijf. 

We nemen je graag mee in onze unieke werkwijze, waarmee jij gaat besparen op je energierekening.

Dit doen we voordat jij onze installateurs
je zonnepanelen laat installeren

1. Een persoonlijk advies van een onafhankelijke adviseur

Maak een overwogen beslissing op basis van duidelijke cijfers

Voordat je overgaat tot het laten plaatsen van zonnepanelen wil je een duidelijk overzicht hebben van de kosten, het rendement en eventuele financieringsopties. We begrijpen dat het uitzoeken hiervan een flinke opgave kan zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid om advies te krijgen van een onafhankelijke hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in verduurzaming.

2. Wij maken een offerte op maat!

Een duidelijke offerte biedt nog meer overzicht

Nadat je inzicht hebt gekregen in de mogelijkheden rondom subsidies, externe financiering en uiteraard besparingen is het tijd om alles officieel op papier te zetten. In één overzicht zorgen wij ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent. 

3. Hulp bij financiering

Hulp nodig? Geen enkel probleem

De aanschaf van zonnepanelen is niets iets dat je dagelijks doet. Daarom zorgen wij ervoor dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en is alles geregeld, zodat de zonnepanelen zonder problemen geplaatst kunnen worden. 

De voordelen van zonnepanelen laten plaatsen

Het Energie Bespaarhuis heeft er bewust voor gekozen om het plaatsen van zonnepanelen uit handen te nemen van klanten. Waarom? 

Zo kunnen we garanderen dat gevaarlijke situaties en lagere opbrengsten voorkomen worden. Want er zijn veel dingen waar aan gedacht moet worden bij het plaatsen van zonnepanelen.  

Zonnepanelen advies op maat - Het Energie Bespaarhuis

Het bepalen van een optimaal legplan

Het plaatsen van zonnepanelen klinkt eenvoudig, maar voor het optimale rendement brengen wij de ideale positie van de zonnepanelen in kaart via een legplan. Zo wordt er bepaald hoe de panelen veilig gelegd kunnen worden en de meeste energie opwekken.

Last van schaduw, geen probleem

Schoorstenen, dakkapellen en/of bomen kunnen schaduw veroorzaken. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dan moet je misschien voor micro-omvormers of power optimizers kiezen. Onze professionals zorgen ervoor dat zonnepanelen energie blijven opwekken, ook wanneer ze (gedeeltelijk) in de schaduw terecht komen.

Voorkom oververhitting

Bij de installatie van zonnepanelen is de bekabeling cruciaal. Hierbij is het onverstandig om te bepsaren op de kwaliteit van de bekabeling. Ook de omvormer presteert slechter als hij te heet wordt. Hij moet dus op een goed geventileerde plaats hangen, zodat hij zijn warmte goed kwijt kan. Een kleine afgesloten meterkast is dus niet ideaal.

Waarborg veiligheid

Panelen mogen niet te dicht bij de rand of de nok liggen, dat kan bij storm problemen opleveren. Daarnaast is de belastbaarheid van een dakkapel vaak minder dan de rest van het dak. Terwijl panelen op de dakkapel meer wind vangen en dus meer ballast nodig hebben. Het waarborgen van veiligheid vereist kennis en kunde!

Maar wat kost het plaatsen van zonnepanelen?

Het veilig en optimaal installeren van zonnepanelen vereist de nodige kennis en kunde. Het is daarom niet verstandig om te bezuinigen op de plaatsing van zonnepanelen. De specialisten van Het Energie Bespaarhuis zorgen ervoor dat de installatie van zonnepanelen veilig, snel en zorgvuldig verloopt. Maar wat zijn de kosten hiervan? Uiteraard zijn de kosten van zonnepanelen afhankelijk van een aantal aspecten. Om toch een beeld te geven van de kosten van de installatie geven we graag twee prijsindicaties. 

Prijsindicatie zonnepanelen inclusief plaatsing
schuin dak

De kosten voor 10 zonnepanelen – inclusief installatie – op een schuin dak zijn rond de €4697,-

*De zonnepanelen worden geleverd zonder optimizers.

Prijsindicatie zonnepanelen inclusief plaatsing
plat dak

De kosten voor 10 zonnepanelen – inclusief installatie – op een plat dak zijn rond de €5016,-

*De zonnepanelen worden geleverd zonder optimizers.

Kosten zonnepanelen plat dak - Het Energie Bespaarhuis
Zonnepanelen laten plaatsen advies - Het Energie Bespaarhuis

Verduurzamingsadvies

De wil om de verduurzamen is er. Toch worden de plannen om te verduurzamen in veel gevallen niet omgezet in daden. Wij merken dat dit komt omdat er heel veel informatie, initiatieven en instanties zijn, waardoor je niet meer weet waar je goed aan doet. Neem je toch de tijd om je hierin te verdiepen, dan verdrink je in het vakjargon. 

Wel verduurzamen, maar niet de tijd en zin om met talloze verschillende instanties contact op te nemen? Het team van Het Energie Bespaarhuis combineert de jarenlange ervaring in de bouw en financiële wereld met de kennis over verduurzamen. Hierdoor heb je één aanspreekpunt die het contact verzorgt met uitvoerders en instanties. 

Een persoonlijke adviesgesprek over zonnepanelen laten plaatsen

Wist je dat zonnepanelen nu BTW-vrij zijn? Dit maakt het plaatsen van zonnepanelen een stuk interessanter.  Zoals al eerder gezegd, zijn wij meer dan alleen een zonnepanelen installatiebedrijf. Ook voor adviezen op maat staat ons team voor je klaar! 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen laten plaatsen

In onze optiek zijn er een aantal hele belangrijke redenen om de installatie van zonnepanelen uit te besteden. Ten eerste zijn specialisten gewend aan de fysiek zware werkzaamheden. Hierdoor kunnen zij goed inschatten wat er nodig is in diverse situatie, zonder dat de veiligheid in het geding komt. Ten tweede worden zonnepanelen geplaatst om zoveel mogelijk stroom op te wekken. Laat jij zonnepanelen plaatsen door een specialist dan weet je zeker dat de zonnepanelen optimaal gaan presteren. Ten derde is het juist aansluiten van de bekabeling essentieel om onveilige situatie in de toekomst te voorkomen. Wil jij zeker weten dat alles goed aangesloten zit? De mannen van Het Energie Bespaarhuis zorgen ervoor! 

Deze vraag is kort te beantwoorden, want we zijn namelijk veel meer dan een installatiebedrijf van zonnepanelen. In één zin samengevat kan je zeggen dat wij de partij zijn die ervoor zorgt dat je slechts met één aanspreekpunt te maken hebt voor adviezen over verduurzaming, de hulp bij aanvragen en de levering en installatie van zonnepanelen. Daarnaast leveren en installeren we ook sedumdaken.

De kosten van zonnepanelen laten installeren zijn afhankelijk van een aantal variabelen. Hierover lees je meer op de pagina. Maar wel kunnen we een prijsindicatie geven:

  • De kosten voor 10 zonnepanelen – inclusief installatie – op een schuin dak zijn rond de €4697,- *De zonnepanelen worden geleverd zonder optimizers.

  • De kosten voor 10 zonnepanelen – inclusief installatie – op een plat dak zijn rond de €5016,- *De zonnepanelen worden geleverd zonder optimizers.

Offerte aanvraag

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met een passende offerte.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.