Sedumdak aanleggen op
op golfplaten

Door de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste stappen te volgen, is het mogelijk om een prachtig en duurzaam sedumdak op golfplaten aan te leggen. De populariteit van golfplaten nam af sinds bekend werd dat oudere varianten asbesthoudend zijn.

Een sedumdak aanleggen op golfplaten wordt steeds populairder nu er meerdere alternatieven ontwikkeld zijn waarin geen asbesthoudende materialen zijn verwerkt. Golfplaten gaan na verloop van tijd verkleuren en geven een saai beeld. Overweeg daarom een duurzame oplossing en creëer een sedumdak.

De voordelen

van een sedumdak aanleggen op golfplaten

Isolerende werking

Verbeterd de biodiversiteit

Vermindering wateroverlast

Esthetisch voordeel

Financieel niet mogelijk? Wij helpen bij de aanvraag van een hogere hypotheek of subsidie!

sedumdak aanleggen op golfplaten

Hoe plaats je een sedumdak op golfplaten?

Een sedumdak aanleggen op golfplaten is mogelijk wanneer de ondergrond vlak is. Dit is echter geen eenvoudige klus en kan worden gedaan door de golvende constructie op te vullen of het strak spannen van het wortelwerende doek. Dit wortelwerende doek wordt aangebracht om te voorkomen dat de wortels de golfplaten beschadigen.

Een ander belangrijk aspect is dat het dak met golfplaten een opstaande rand nodig heeft. Zonder opstaande rand is de kans aanwezig dat het sedum van het dak afschuift. Door de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste stappen te volgen, is het mogelijk om een prachtig en duurzaam sedumdak op golfplaten aan te leggen.

Uiteraard staan wij open voor het geven van vrijblijvend advies.

Stel je sedumdak samen

Je kiest uit verschillende soorten groendaken voor het verduurzamen van je huis.

Sedumdak op golfplaten zelf aanleggen of laten aanleggen?

Een sedumdak aanleggen op golfplaten is niet eenvoudig. Het vereist speciale aandacht en een zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat een sedumdak op de juiste wijze wordt geïnstalleerd en er goed uitziet.

Onze dakdekkers werken aan de hand van bepaalde voorwaarden. Zij leggen het sedumdak op vakkundige wijze en met de grote precisie aan.

Het onderhouden van een sedumdak

Een sedumdak vraagt relatief weinig onderhoud. Wel is het van belang dat het dak regelmatig wordt gecontroleerd op beschadigingen en onkruid, zodat het dak in goede staat blijft en de levensduur langer wordt.

Hypotheek verduurzaming woning

Vraag eenvoudig een offerte aan
van een sedumdak op golfplaten

Het aanvragen van een offerte voor een sedumdak op golfplaten kan snel en eenvoudig bij Het Energie Bespaarhuis. Voor de offerte hebben wij een aantal gegevens nodig, zodat wij jouw wensen kunnen uitwerken in een offerte op maat.

Na de vrijblijvende offerte aanvraag nemen wij telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken. Meer informatie over dit proces vind je op de uitgebreide offerte pagina

Veelgestelde vragen sedumdak

Sedum kan op golfplaten worden toegepast mits:

  • de golfplaten niet bestaan uit bitumen maar Eternit golfplaten
  • het groendak voorzien wordt van een extra horizontale draagbalken in het midden van jouw dak zodat er ook in het midden voldoende ondersteuning is.
  • je zeker weet dat het dak bestaande uit golfplaten het groendak kan dragen
  • De onderlinge balkafstand minder dan 60 centimeter is.

Sedum op golfplaten biedt vele voordelen, waaronder isolatie en bescherming van het dak, verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van wateroverlast. Ook kan het een esthetisch aantrekkelijke oplossing zijn voor groendaken en dakterrassen.

Sedum heeft weinig onderhoud nodig. Het moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Ook kan af en toe bemesting nodig zijn om de planten gezond te houden.

Ja, sedum kan goed groeien op golfplaten, omdat deze vaak een goede drainage hebben en de plantjes kunnen zich hechten aan het substraat.

Kunnen we je helpen?

Meer informatie over wat een sedumdak jou oplevert? Hulp bij de aanvraag van een subsidie of duurzaamheidshypotheek? Of direct een groendak laten plaatsen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in of vraag direct een offerte aan.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.