Isolatieglas (HR++ glas)

Benieuwd hoeveel je jaarlijks kunt besparen met isolatieglas?

Doe de bespaar check en ontdek wat je jaarlijks kunt besparen als je alleen het glas laat vervangen.

Wat is isolatieglas (HR++ glas)?

Isolatieglas, ook wel bekend als hoogrendementsglas (HR-glas), is een type vensterglas dat is ontworpen om de thermische isolatie van een gebouw te verbeteren. HR++ glas is een specifieke variant van isolatieglas en staat voor Hoog Rendement met twee plusjes, wat aangeeft dat het extra verbeteringen heeft ten opzichte van standaard HR-glas.

Wat deze extra verbeteringen zijn, is hieronder te lezen in: ‘Waarom de keuze voor isolatieglas maken?’.

Doe jouw persoonlijke bespaarcheck en ontdek wat de impact van isolatieglas is!

Onze check geeft inzicht in jouw potentiële kosten- en energiebesparing, zonder dat je contactgegevens moet achterlaten.

Waarom de keuze voor isolatieglas (HR++) maken?

Kenmerken isolatieglas

Voordelen isolatieglas

Installatie van HR++ glas

HR++ glas is vaak een populaire keuze voor het vervangen van bestaande beglazing in bestaande kozijnen. Indien jouw kozijnen nog goed zijn, is HR++ een duurzame keus. 

Hoewel HR++ glas vaak een goede keuze is bij renovaties, is het belangrijk om te weten dat de effectiviteit ervan afhangt van een correcte installatie. Een professionele installatie zorgt ervoor dat het glas optimaal presteert en eventuele voordelen worden gemaximaliseerd.

Het is ook essentieel om de bestaande kozijnen te controleren om te bepalen of ze geschikt zijn voor de installatie van HR++ glas. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de kozijnen te verbeteren of te vervangen voor een optimale prestatie.

Dubbele beglazing

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten die parallel aan elkaar zijn geplaatst, met een ruimte ertussen. Deze ruimte, ook wel de spouw genoemd, kan gevuld zijn met droge lucht of edelgas zoals argon. De dubbele beglazing helpt bij het verminderen van warmteoverdracht.

Speciale coating

HR++ glas is voorzien van een dunne metaalcoating op één van de glasplaten, meestal aan de binnenzijde, die de warmte reflecteert naar de binnenkant van de ruimte. Deze coating laat zonlicht grotendeels door, maar minimaliseert de warmte die naar buiten ontsnapt.

Argongasvulling

In de spouw tussen de glasplaten kan argongas worden gebruikt in plaats van lucht. Argongas heeft een lagere thermische geleidbaarheid dan lucht, waardoor het warmteverlies verder wordt verminderd.

U-waarde

De U-waarde is een maat voor de warmtedoorgangscoëfficiënt van een materiaal. HR++ glas heeft over het algemeen een lage U-waarde, wat aangeeft dat het een goede thermische isolator is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Zontoetredingsfactor (ZTA)

De ZTA geeft aan hoeveel zonnewarmte het glas doorlaat. HR++ glas is zo ontworpen dat het zonlicht grotendeels wordt doorgelaten terwijl de ongewenste warmte wordt verminderd. Dit draagt bij aan een betere controle over de binnentemperatuur en kan helpen bij het voorkomen van oververhitting in de zomer.

Warm edge spacer

De afstandhouder of spacer tussen de glasplaten, die de spouw in stand houdt, is vaak voorzien van een warm edge spacer. Dit is een materiaal met een lage thermische geleidbaarheid dat helpt om warmteverlies aan de randen van het glas te verminderen.

Milieuvriendelijk

HR++glas draagt bij aan energiebesparing, waardoor het indirect een aandeel heeft aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Energiebesparend

HR++glas warmte beter vasthoudt, hoeft de verwarming minder hard te werken om de gewenste temperatuur te handhaven. Dit leidt tot een vermindering van het energieverbruik en lagere stookkosten

Financiering

In sommige regio’s worden subsidies of belastingvoordelen aangeboden voor het installeren van energiezuinige verbeteringen, waaronder HR++glas. Dit kan de financiële lasten verder verminderen.

Comfort

HR++glas vermindert koude zones in de buurt van ramen, waardoor het comfort in huis toeneemt. Het zorgt voor een gelijkmatigere temperatuurverdeling in de ruimte.

Waardeverhoging woning

Het installeren van HR++glas kan de waarde van een woning verhogen. Potentiële kopers en hypotheekverstrekkers hechten vaak waarde aan energiezuinige en goed geïsoleerde huizen.

Daarnaast zorgt de betere isolatie van HR++glas voor een verminderende condensvorming aan de binnenzijde van de ramen, wat helpt bij het voorkomen van schimmelvorming en houtrot.

Verduurzamingsmogelijkheden omzetten in daden

Hulp bij het verduurzamen van je woning dus. Dat is wat wij doen. Welke diensten je concreet kunt afnemen:

  • Een vrijblijvend adviesgesprek waarin je ontdekt met welke maatregelen je je huis duurzamer maakt én hoeveel energie je daarmee bespaart.
  • Het laten beoordelen van de status en verduurzamingskansen van jouw huis door een energieprestatieadviseur.
  • Het uit handen geven van de uitvoering van de te nemen maatregelen. Wij nemen contact op met de juiste partijen en regelen dat alles aangelegd en geïnstalleerd wordt.
  • Hulp bij het uitzoeken van subsidies en/of met het aanvragen daarvan.
  • Advies over het nemen van een verduurzamingshypotheek of leningen en/of begeleiding bij de aanvraag daarvan.
Hulp bij verduurzamen - Het Energie Bespaarhuis

Neem jouw verduurzamingsmogelijkheden
door met een specialist

Marco Voskuil

Adviseur duurzaam wonen

Het team van Het Energie Bespaarhuis heeft jarenlange ervaring in de bouw en de financiële wereld. Persoonlijk ben ik inmiddels ruim 25 jaar actief als financieel adviseur met een specialisatie in verduurzaming.

Met zes verschillende partijen om de tafel? Dat hoeft dus niet. Mijn collega’s en ik zijn jouw aanspreekpunt en fungeren als schakel tussen jou, de gemeente, hypotheek- en subsidieverstrekkers. Ook kunnen wij de levering en plaatsing volledig verzorgen.

Wist je dat..

een gemiddelde tussenwoningtot wel €200 kan besparen, dankzij alleen isolatieglas (HR++).

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.