Is jouw dak geschikt voor sedum?

Voorkom lekkage met onze gratis dakinspectie!

Offerte + Gratis dakinspectie t.w.v. €75,- aanvragen

Is jouw dak geschikt voor sedum?

Voorkom lekkage met onze gratis dakinspectie!

Offerte + Gratis dakinspectie t.w.v. €75,- aanvragen

Geef de realisatie van een sedumdak volledig uit handen: van advies tot uitvoering.

Met de keuze voor Het Energie Bespaarhuis kies je voor:

Zekerheid

Onze dakdekkers kijken of jouw dakdekking geschikt is. Indien nodig voeren we - in overleg - herstelwerkzaamheden uit. Hierdoor blijft de garantie op de dakdekking in stand.

Snelle levering

Dankzij ons eigen team aan ervaren dakdekkers en voorraad sedum in Gouda kunnen wij zowel snelle levering als plaatsing bieden.

De hoogste kwaliteit

Kwaliteit boven kwantiteit. Ons team van specialisten hebben samen de kennis en materialen om elk verduurzamingsproject veilig, snel en netjes op te leveren.

Verduurzamen zonder zorgen

We maken vergroenen graag makkelijk en toegankelijk

Het team van Het Energie Bespaarhuis kan je álles vertellen over groendaken. Wil je weten waar je precies goed aan doet, dan kun je vrijblijvend bij ons terecht voor advies.

Hierdoor wordt het duidelijk of jouw dakbedekking het gewicht van een sedumdak (45 tot 55 kg per vierkante meter) wel aankan. En je krijgt advies over welk type sedumdak het meest passend is in jouw situatie.

Wij hebben onze eigen dakbedekkers in dienst. Hét grootste voordeel hiervan is dat je niet hoeft te schakelen met meerderen partijen. Het sedumdak wordt direct door ons aangelegd. Op vakkundige wijze en met de hoogste precisie.

Sedumdaken zijn goed voor mens en natuur!

Kies je ook voor een groen dak?

Je dakdekking gaat tot twee keer langer mee.

Een sedumplant beschermt je dak tegen zon, regen en wind. Hierdoor zijn woningen met een groendak energiezuiniger en daarmee meer waard!

Het absorbeert regenwater

Het absorbeert regenwater door waterbuffering in de planten, substraat en drainage. Dat vertraagt de afvoer naar het riool, zuivert regenwater en houdt het grondwaterpeil stabiel.

Verhoogt biodiversiteit

Een sedumdak verhoogt de biodiversiteit en zet CO2 om in zuurstof. Met een stuk groen op je dak creëer je een fijne leefomgeving voor vogels, vlinders, insecten en mens.

Een 'groene' wereld van verschil!

"Via Het Energie Bespaarhuis heb ik samen met onze buren Sedum laten plaatsen op ons garagedak. Voorafgaand zijn ze langsgeweest om de situatie vooraf te kunnen beoordelen op geschiktheid. Daarna was een complete offerte snel gemaakt, die voldoet aan alle eisen om subsidie te ontvangen. Er heeft ook keurig vooraf afstemming plaatsgevonden over de levering en plaatsing. Wij zijn helemaal tevreden met Het Energie Bespaarhuis en het eind resultaat".

Darshan Bruijn | Maart 2023 | Bron: Google Reviews
lichtgewicht groendak voor lichtgewicht groendak na

Vraag de gratis dakinspectie aan en
bespaar €75,- en voorkom lekkage

00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden

Een sedumdak slaat wel 10 tot 35 liter per vierkante meter op. Het is daarom essentieel dat een sedumdak alleen gelegd wordt indien de dakdekking volledig waterdicht is. Om te voorkomen dat er lekkage ontstaat, bieden wij een gratis dakinspectie aan ter waarde van €75,- Gebruik maken van de gratis dakinspectie? Vraag nu een offerte aan! 

Lichtgewicht sedum voor groendaken

4.8/5

Vergeet de gratis dakinspectie niet aan te vragen!

00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden

Veelgestelde vragen sedumdak

Zoals de naam al doet vermoeden: een sedumdak is een dak dat begroeid is met Sedum. Oftewel: een vetplantje. Deze plant is onderhoudsarm én bestand tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Droogte, neerslag, wind of zon: een Sedum laat zich niet kisten. Dé reden waarom dit type plant zich goed leent om op daken te plaatsen.

Een groendak heeft tal van voordelen. Niet alleen bespaar je energie doordat het een isolerende werking heeft en het rendement van je zonnepanelen hoger wordt. Ook zorgt het onder meer voor een schonere lucht, een langere levensduur van je dakbedekking, een vermeerdering van je woningwaarde, een verhoging van de biodiversiteit en een brandveiliger huis.

Leg je Sedum op je dak, dan gaat je dakbedekking tot wel twee keer zo lang mee. Dit komt doordat het Sedum je dakbedekking beschermt tegen bijvoorbeeld regen, vrieskou, zon en wind.

Ja, dat kan zeker. Sterker nog: Sedum en zonnepanelen versterken elkaar en dit laat je extra profiteren van de voordelen. Doordat Sedum zon absorbeert, wordt het dak koeler en het rendement van je zonnepanelen hoger.

Voor het aanleggen van een sedumdak kun je tot € 60 subsidie per vierkante meter krijgen. Benieuwd naar het precieze bedrag in jouw situatie en naar hoe je de subsidie aanvraagt? We helpen je graag verder in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Een gesprek met één van onze adviseurs maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ik wil lekkage voorkomen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Ik wil een offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op over de gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

We helpen je graag verder richting vergroening

Vul het onderstaande formulier in, bel of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.